www.casacama.com


casacama nieuwsbrief header april 2009 


Het is alweer vijf jaar geleden dat wij met een bescheiden tien huurwoningen in Suriname een start maakten met www.casacama.com. Voor het eerst op pad met de fotocamera en een plattegrond van Paramaribo. Sympathieke, enthousiaste en serieuze verhuurders leren kennen en deze in contact brengen met de leuke en vrolijke reizigers vanuit voornamelijk Nederland en België. Na een jaar wisten wij dat óók de Antillen op deze manier in kaart gebracht wilde worden. We vulden onze stadskaarten aan met die van Willemstad, Oranjestad en Kralendijk en gingen wederom op pad.

In vijf jaar tijd is CasaCama.com uitgegroeid tot trendsetter en marktleider in Suriname, Curacao, Aruba & Bonaire met in totaal ruim 250 verschillende woonruimtes, van kamers tot villa’s.
Voor de één zijn wij een nuttige overzicht van accommodaties & uitgebreide landenkennis, voor de ander zijn wij een belangrijke schakel tussen vraag en aanbod. En voor iedereen zijn wij altijd dat prettige aanspreekpunt, voor, tijdens en na het verblijf. Elke dag brengen wij weer met veel plezier huurders en verhuurders bij elkaar.

Vijf jaar CasaCama.com en dat vieren we!

Klik hier voor onze leuke maandelijkse acties.
Aruba, Bonaire of toch liever Curacao? De meeste mensen gaan voor 1 of 2 weken voor een heerlijk ontspannen vakantie naar één van de eilanden. Elk eiland heeft zijn eigen charme. Bonaire is Caribisch relaxt en één van de mooiste duiklokaties van de wereld. Aruba is de plek voor de meer luxe vakanties met de prachtige stranden en heerlijk eten. Curacao is heeft haar charme te danken aan haar diverse natuurschoon, de levendige stad en eveneens prachtige stranden.

Maar waarom niet genieten van alle pracht die deze eilanden te bieden hebben? Eilandhoppen is dé manier om eenvoudig alle high lights van de verschillende eilanden te ontdekken. Vliegen tussen de eilanden is relatief goedkoop en eenvoudig met Dutch Antilles Express (DAE). En ook al moet je soms even een Caribisch geduld hebben, je bent binnen een paar uur op het volgende eiland.

Accommodatie is eenvoudig geregeld via www.casacama.com en kan ook vaak voor slechts een weekendje geboekt worden. Het team van CasaCama.com geeft je met plezier extra tips. Op deze manier kun je in twee weken tijd zeggen dat je écht op de Antillen bent geweest!

DAE vliegt overigens ook naar Sint Maarten, Venezuela, Colombia en de Dominicaanse Republiek. Dus als je wat meer tijd hebt op het eiland (stage of werk bijvoorbeeld), ga dan eens een weekje winkelen, een museum bezoeken en een terrasje pakken in Bogotá, Caracas of Santo Domingo!

Klik hier voor meer informatie over DAE en boekingen.

Volgende maand: Parbo Biri - Het verhaal achter de Surinaamse Djogo


 
woning
Beterwonenstraat
Suriname

Prachtige, ruime woning, maximaal 12 personen
Airco, Warm water, Internet
2 badkamers
5 fietsminuten van het centrum

Klik hier voor meer info
Archimedesstraat
Suriname

Ruim opgezette studentenwoning met 7 kamers Airco, Warm Water, Internet, 2 badkamers
5 minuten lopen van het centrum
Klik hier voor meer info
C. Jongbawstraat
Suriname

Goed onderhouden bovenwoning 2-3 personen
Airco, Warm Water
Midden in het centrum
Klik hier voor meer info
Irenestraat, Aruba
Stijlvol appartement
2-3 personen
Airco, Strand voor de deur
5 minuten lopen van het centrum
Klik hier voor meer info
Kaya Tapakonchi
Curacao
Mooi onderhouden studio,
2 personen, Internet,
Goede buurt 15 autominuten van het centrum
Klik hier voor meer info

 
WereldWoning
Twee jaar geleden hebben wij op verzoek van veel huis-eigenaren in andere landen
een 2e huursite opgezet en deze uitgebreid met een koophuizen-gedeelte.
www.wereldwoning.nl heet onze 2e site en is een platform voor 1.000+ huur- en
koopwoningen verdeeld over ruim 40 landen over de hele wereld. Een keer naar Thailand,
Frankrijk of de Verenigde Staten? Neem dan een kijkje op www.wereldwoning.nlCasaCama.com werkt samen met ongeveer 250 verschillende particuliere verhuurders.
Voor sommigen is de verhuur een hobby, voor anderen is het hoofdzaak. In deze rubriek
laten wij elke maand één van onze verhuurders aan het woord over zijn of haar bezigheden.

Deze maand: Rianne Hellings, eigenaresse van de woning aan de Piscaderaweg, Curacao


Aangenaam, Rianne Hellings. 15 jaar geleden ben ik op Curacao gekomen om in het onderwijs te werken. Sinds 4 jaar werk maak ik websites vanuit mijn eenmanszaakje Kuki & Ko (www.kukiko.com). Ik werk hierbij veel samen met mijn vriend Ace Suares, een Open Source specialist die ook de hosting voor mijn klanten verzorgt. Hoewel het hard aanpoten is bevalt vooral het eigen baas zijn me uitstekend.

Kort nadat ik naar Curacao ging verhuizen, ging mijn vader met de VUT. Zodoende kwamen mijn ouders elk jaar in de winter, voor 2 tot 3 weken. Ze bleven dan bij mij in huis of ik regelde een oppashuis voor een paar weken. Dat beviel goed. In 1999 heb ik een oud monumentje gekocht in Otrobanda, dat ik langzaamaan ben gaan restaureren. Een leuk huis, eigenlijk meer een meerjarenproject, en als ze hier waren konden mijn ouders zich naar hartelust uitleven. Ze zijn allebei heel handig en stilzitten kunnen ze niet.
Vijf jaar geleden kochten mijn ouders een eigen huisje aan de Piscaderaweg. Ze hebben hun auto in Nederland, die aan vervanging toe was, en een hele hoop huisraad in een container verscheept naar Curacao. Mijn moeder is samen met een tante gekomen om de boel in te richten. Kort daarna zou het huis al verhuurd worden aan 3 studenten uit Nederland die hier stage kwamen lopen

Mijn ouders komen meestal eind november voor 4 maanden. Elk jaar wordt het huis weer mooier en beter gemaakt. Inmiddels is er een appartementje in de tuin dat permanent bewoond wordt door een lokale student. Er is een extra badkamer, een overdekte achterporch, een automatisch schuifhek, een prachtige tuin. Dit jaar heeft mijn vader hekwerk gelast voor alle ramen, mijn moeder heeft vooral veel gemozaiekt. Zelfs de brievenbus is met tegeltjes bewerkt.
Als ze er niet zijn proberen we het huis zoveel mogelijk te verhuren. En dat mag ik regelen. Via CasaCama.com verloopt dat perfect. Daarnaast komen er ook regelmatig mensen via familie of kennissen. Vaak komen mensen zeer tevreden terug voor een tweede of zelfs derde bezoek.
Ze zijn net weer terug naar Nederland, mijn ouders. Dat wordt weer wennen, vooral ook voor onze zoon Alex van 9 die regelmatig bij opa en oma ging logeren en dan natuurlijk lekker verwend werd. Maar eind van dit jaar, dan komen ze weer.

Rianne Hellings - Curacao

Wilt u ook uw woning en uzelf op deze wijze voorstellen? Meldt u dan aan via info@casacama.com onder vermelding van 'Hoofdzaak of hobby'.


Curacao
Curacao

 

Kaminda Amatista: 2-pers. studio’s - 5% korting april/mei

Dr Eyckmanweg: 4-pers. woning - 5% korting april/mei

Girouette: 10-pers. villa - 5% korting april/mei


Curacao
Aruba

Seroe Patrishi: 2-3-pers. appartement - 5% korting april/mei

Seroe Biento: 4-pers. woning - 5% korting april/mei

Wilt u ook uw woning presenteren en/of als last minute aanbieden?
Meldt u dan voor de 20e van de volgende maand aan via info@casacama.com
onder vermelding van 'Presentatie en/of Last Minute'.

(c) CasaCama.Com 2009

Aanmelden? Klik hier

Afmelden? Klik hier