Reizen naar Suriname

Vliegen naar Suriname

Het is mogelijk om over land via Frans-Guyana en Guyana Suriname in te komen, maar om Suriname binnen te komen vanuit andere landen, is vliegen de enige optie. Onder andere SLM, KLM en TUIfly vliegen meerdere malen per week van Amsterdam naar Suriname. De vluchtduur tussen Amsterdam en Suriname bedraagt ongeveer 9 1/2 uur. De internationale luchthaven heet Johan Adolf Pengel International Airport, in de volksmond ook wel “Zanderij” genoemd, en ligt ten zuiden van Paramaribo. Het is ongeveer 45 minuten rijden naar het centrum, afhankelijk van de verkeersdrukte. U kunt voor de transfer gebruik maken van een taxi, gedeeld personenbusje of een huurauto huren.

De SLM (Surinaamse Luchtvaart Maatschappij), KLM en TUIfly vliegen enkele malen per week tussen Amsterdam en Suriname. De SLM verzorgt ook vluchten naar Aruba en Curacao, Miami, Orlando, Belem, Georgetown en Port of Spain (Trinidad). Kleine maatschappijen verzorgen vluchten tussen Suriname en diverse bestemmingen in de regio, van Cuba tot Panama. Het is redelijk eenvoudig om met overstap vanaf de ABC-eilanden naar Venezuela en Colombia te vliegen.

Johan Adolf Pengel International Airport

Johan Adolf Pengel International Airport (IATA: PBM, ICAO: SMJP), ook wel bekend als Paramaribo-Zanderij International Airport, is een luchthaven gelegen in het dorp Zanderij, 45 km ten zuiden van Paramaribo. Het is de belangrijkste internationale toegangspoort van Suriname, beheerd door Airport Management, Ltd./ NV Luchthavenbeheer

Vóór de Tweede Wereldoorlog was Zanderij Airport een halte van Pan American World Airways. Na de bezetting van Nederland door de nazi-troepen in 1940, kregen de Verenigde Staten militaire basisrechten op de luchthaven van de Nederlandse regering in ballingschap in Londen. De eerste Amerikaanse troepen arriveerden op 30 november 1941 op de luchthaven en breidden de faciliteiten uit tot een transportbasis voor het verzenden van Lend-Lease-voorraden naar Engeland via luchtroutes over de Zuid-Atlantische Oceaan. Toen de Verenigde Staten in december 1941 deelnamen aan de oorlog, nam het belang van Zanderij Field drastisch toe en werd het een belangrijke transportbasis op de Zuid-Atlantische route van Air Transport Command die voorraden en personeel naar Freetown Airport, Sierra Leone en verder naar de Europese en Afrikaanse oorlogshaarden bracht. Bovendien werden vanaf het vliegveld anti-onderzeeboot patrouilles over de zuidelijke Caribische en Zuid-Atlantische kusten gevlogen

Caribbeanairlines

Wat is het beste reisseizoen voor Suriname?

Eigenlijk kun je alle twaalf de maanden als beste reistijd voor Suriname beschouwen. Doordat het dicht bij de evenaar ligt zijn de temperaturen niet seizoensgebonden, met gemiddelden variërend tussen de 27°C en 29°C. De gemiddelde dagtemperaturen in Suriname zijn redelijk voorspelbaar. Iedere dag van het jaar ligt de gemiddelde dagtemperatuur rond de dertig graden Celsius, terwijl het in de avond en nacht niet verder afkoelt dan een graadje of drieëntwintig. Als de regen geen roet in het eten gooit, ben je in Suriname dus verzekerd van een zonnige vakantie met temperaturen zoals je ze mag verwachten op een tropische bestemming.

In Suriname kun je twee drogere periodes aanduiden, al regent het in deze maanden nog steeds behoorlijk meer dan in de natste maand in Nederland. De korte droge periode loopt van eind januari tot eind april. De lange droge periode loopt van half augustus tot begin december. Deze drogere periodes zijn de beste maanden om een bezoek te brengen aan Suriname. De kans op aangenaam vakantieweer is er dan een behoorlijk hoger. Suriname kent hiermee vier seizoenen. In tegenstelling tot Nederland is er in Suriname geen sprake van lente, zomer, herfst of winter maar van een tweetal regenseizoen en twee droge seizoenen:
1) begin december tot eind januari is de kleine regentijd
2) eind januari tot eind april is de kleine droge tijd
3) eind april tot half augustus is de grote regentijd
4) half augustus tot begin december is de grote droge tijd

Suriname ligt buiten het gebied waar tropische stormen en orkanen voorkomen. De kans op extreem weer in Suriname is hierdoor een behoorlijk stuk lager dan in andere Zuid-Amerikaanse landen of van de eilanden in het Caribisch gebied. Tijdens sommige regenbuien kunnen er in Suriname wel hevige windstoten voorkomen. Deze “sibiboesies”, zoals de lokale bewoners deze winden noemen, kunnen snelheden bereiken van wel zeventig kilometer per uur of meer. Gelukkig komen deze winden alleen in uitzonderingsgevallen in Suriname voor.

Beste Reistijd Suriname

De beste reistijd om een vakantie naar Suriname te boeken is in een van de twee drogere periodes. Het klimaat is dan net iets aangenamer omdat de gemiddelde luchtvochtigheid er net iets lager ligt en de kans op langdurige neerslag minder is. De meeste toeristen kiezen ervoor om in de langere drogere periode een bezoek aan Suriname te brengen. Dit omdat de kans op aangenaam weer dan nog net iets groter is. Over het algemeen verschillen het weer en klimaat in de kleine droge periode niet veel met de langere droge periode. Dit maakt beide periodes dus uitermate geschikt voor een vakantie naar Suriname. Een ander belangrijk detail waar je rekening mee moet houden als je een reis wilt boeken naar Suriname zijn de ticketprijzen. Rond de feestdagen en in de vakantieperiodes liggen deze een behoorlijk stuk hoger dan in de andere tijden van het jaar. In de periode rond de kerst en oud en nieuw kan de ticketprijs zomaar meer dan verdubbelen.

Uitgelichte woningen Suriname

3x appartementen Dr. Sophie Redmondstraat Paramaribo, Suriname

Week: € 95,-

Maand: € 380,-

Vakantiewoning Rentahouse Paramaribo Suriname 62
Vakantiewoning Rentahouse Paramaribo Suriname 63
Sophie Redmondstraat Appartement Huren Suriname Paramaribo

25 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Warm water

Birambiestraat Paramaribo Suriname

Week: € 250,-

Maand: € 980,-

1601_0_1
1601_1_2
1601_2_3

80 m2

3 slaapkamers

5 personen

Airco

Internet

Warm water

Noer Pierkhanstraat Paramaribo Noord Suriname Villawoning

Week: € 265,-

Maand: € 885,-

Noer Pierkhanstraat Paramaribo Suriname Villa Vakantiewoning (4)
Noer Pierkhanstraat Paramaribo Noord Suriname Villawoning
Noer Pierkhanstraat Paramaribo Noord Suriname Villawoning

225 m2

2 slaapkamers

5 personen

Airco

Internet

Warm water

Koenawaristraat (Kamerhuur) Paramaribo Suriname

Week: € 125,-

Maand: € 300,-

Koenawaristraat Paramaribo Stagewoning Suriname Studentenkamer Zwembad (1)
Koenawaristraat Paramaribo Stagewoning Suriname Studentenkamer Zwembad (2)
Koenawaristraat Paramaribo Stagewoning Suriname Studentenkamer Zwembad (4)

260 m2

16 slaapkamers

32 personen

Airco

Internet

Warm water

Zwembad

Gongrijpstraat D (Appartement) Paramaribo Suriname

Week: € 170,-

Maand: € 560,-

Gongrijpstraat Appartement Paramaribo Suriname Huren (3)
Gongrijpstraat Appartement Paramaribo Suriname Huren (5)
Gongrijpstraat Appartement Paramaribo Suriname Huren (4)

60 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Warm water

Vakantiehuisje Nadiastraat Uitvlugt Paramaribo Suriname

Week: € 115,-

Maand: € 480,-

Vakantiewoning Rentahouse Paramaribo Suriname 435
Vakantiewoning Rentahouse Paramaribo Suriname 436
Vakantiewoning Rentahouse Paramaribo Suriname 437

30 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Warm water

Wicherstraat (Studio) Paramaribo Suriname

Week: € 150,-

Maand: € 530,-

1580_0_1
1580_1_2
1580_2_3

27 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Warm water

Welgedacht Villa Wanica Suriname

Week: € 390,-

Maand: € 1555,-

Foto Villa Sur. 6 10 2019 3
Foto Woonkamer 6 10 2019
1773_7_27

306 m2

4 slaapkamers

8 personen

Airco

Internet

Warm water

Als eerste de beste aanbiedingen ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.