Studenten en stage op Curacao

Stage lopen op Curacao

Een stage bij een bedrijf in het buitenland is goed voor jouw ontwikkeling en CV. Wanneer je Curacao kiest, komt daar nog eens een geweldige ervaring bij! Daarbovenop leer je in Curacao ook verschillende talen en culturen kennen. De officiële talen zijn Nederlands en Papiamento, maar Engels en Spaans zijn zeker ook populair. Duik onder in een wereld aan ervaring en ontspan in een blauw gekleurde zee en op de mooiste witte zandstranden ter wereld.

9000 kilometer van Nederland, 193 m2 groot en warm. Met een gemiddelde temperatuur van 28 °C, maar gelukkig altijd een lekker windje, kun jij je dikke kleding thuislaten. Soms regent het, zoals in november, december en januari, maar dat is meestal kort en krachtig en zelfs de regen is warm. De warmste tijd is in augustus, september en oktober.

Curacao is bij stagiaires een populaire bestemming om een stage te lopen. Hierbij zijn stageplaatsen in de toeristische sector favoriet maar er zijn nog veel meer andere mogelijkheden. Op Curacao kun je bij verschillende bedrijven en instellingen stage lopen. Dat kunnen meeloop-, project-, of afstudeerstages zijn. De stageduur mag maximaal twaalf maanden bedragen en verder is het goed om je te realiseren dat na tussentijdse beëindiging van de stage je binnen een termijn van drie weken Curacao moet verlaten.

Stagehuizen En Kamers Curacao

Er zijn verschillende gespecialiseerde bureaus die je tegen betaling kunnen helpen met het regelen van zo’n stage. Zij hebben contacten met bedrijven en instellingen en kunnen een stagecontract opstellen. Maar zelf een stage vinden via jouw opleiding of rechtstreeks bij een stagebedrijf is ook mogelijk en scheelt natuurlijk een hoop bemiddelingskosten. Geschikte stage woonruimte Curacao is eenvoudig zelf te vinden via het overzicht van studentenkamer Curacao.

Naast een leerzame stage-ervaring zul je je op Curacao niet te vervelen. Curacaois het grootste ABC-eiland en heeft een bruisend uitgaansleven. Met keukens uit allerlei landen en discotheken en bars van lokaal tot kosmopolitisch. De beste combinatie van een professionele buitenlandse stage en ontspanning!

stage studie Aruba

Is Curacao veilig?

Belangrijk om te weten is dat Curacao over het algemeen bekend staat als een veilig land in de regio. Het leven is hier relaxed en de Curacaoënaar kun je echt vriendelijk noemen. Natuurlijk is het raadzaam je gezonde verstand te gebruiken, Willemstad is een stad en diefstal komt helaas af en toe voor. Maar Curacao verwelkomt jou met een gemeend BON BINI! En de sociale controle is goed. Toerisme is een grote inkomstenbron en daarmee is veiligheid een prioriteit.

Wat is de stagevergoeding op Curacao?

Dit hangt uiteraard af van jouw stagebedrijf, maar een stagevergoeding is bij de meeste bedrijven wel een standaard. De hoogte is afhankelijk van het bedrijf en de opdracht die je krijgt.

Stagewoning en studentenhuisvesting op Curacao

Via het overzicht van stagewoning Curacao kun je eenvoudig een keuze maken uit verschillende studentenkamers, studio’s en appartementen op Curacao.
Vanaf ongeveer 350,- euro per persoon, per maand heb je al een kamer of studio/appartement met eigen keuken en badkamer. CasaCama bemiddelt ook voor appartementencomplexen waar Nederlandse studenten wonen.

Je vervoer

Op Curacao is een auto of scooter echt aan te raden. Maar er zijn ook bussen, die rijden niet overal en onregelmatig, maar is redelijk goed geregeld. Fietsen wordt meer als sport gedaan, maar op de openbare weg en met de hoge temperatuur is het niet een vervoersmiddel bij uitstek. Een auto huren op Curacao kan al vanaf ongeveer 400,- euro per maand.

Curacao Stage Student Kamer Huren Studentehuis

Studie

Op Curacao is het voor studenten mogelijk om hoger onderwijs te volgen aan diverse instellingen.

The University of the Dutch Caribbean (UDC)

Studeren op Curaçao kan aan The University of the Dutch Caribbean (UDC). De bacheloropleidingen van UDC zijn geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Daarmee is dit een soort Nederlandse hogeschool in het Caribisch gebied. UDC biedt al jaren opleidingen aan van hoog niveau. De opleidingen zijn tevens erkend door de Minister van Onderwijs van de Nederlandse Antillen / Curaçao. Studenten uit Nederland kunnen met behoud van hun Nederlandse studiebeurs studeren bij UDC. The University of the Dutch Caribbean (UDC) heeft samenwerkingsrelaties met verschillende hogescholen in Nederland en het Caribisch gebied.

The University of the Dutch Caribbean (UDC) bestaat 20 jaar en is een van de grootste aanbieders van bacheloropleidingen op de voormalige Antilliaanse eilanden.

In het prachtige Landhuis Groot Davelaar op Curaçao verzorgt UDC de volgende bacheloropleidingen:

1. Bachelor of Business Administration (BBA) met de afstudeerrichtingen:

Bedrijfseconomie (BE)
Fiscale Economie (FE)
Accountancy (AC )
Commerciële Economie (CE)
Small Business & Retail Management (SB&RM)
Management, Economie en Recht (MER)
Sport Management & Ondernemen (SM&O)
Bank – & Verzekeringswezen (BV)
2. Bachelor HBO – Rechten (HBR)

3. Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD)

Naast diverse voltijd – en deeltijdbacheloropleidingen biedt UDC ook de internationale minor Internationaal Management, Economie en Organisatie/Ondernemen (IMEO) aan. De ideale minor voor studenten uit Nederland die hun vrije minor of verdiepende minor willen volgen in het buitenland. UDC heeft verder samenwerkingsrelaties met diverse Nederlandse hogescholen en universiteiten in de regio, zoals op Aruba, Sint Maarten en in Colombia en Brazilië.

De University of Curaçao (UoC)

De University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) biedt zowel hoger beroepsgericht als wetenschappelijk onderwijs aan. De UoC wordt door de overheid gefinancierd en heette voorheen de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA).

Iedereen die een studie wil volgen of stage wil gaan lopen op Curacao krijgt te maken met een verblijfsvergunning. Meer info o.a. via: Visa voor de Caribische Koninkrijksdelen

Studentenhuis Curacao Stage

Uitgelichte woningen Curacao

Leuk en huiselijk studentenhuis op Curacao, Berg Altena

Week: Op aanvraag

Maand: € 380,-

Stage Studentenhuis Curacao
Huisvesting Curacao Stage 1
Huisvesting Curacao Stage 2

360 m2

14 slaapkamers

16 personen

Internet

Zwembad

Bellisimaweg A (Studentenkamers) Willemstad Curacao

Week: Op aanvraag

Maand: € 365,-

1697_0_1
1697_1_2
1697_2_3

500 m2

20 slaapkamers

21 personen

Internet

Zwembad

Perseusweg A (Studenten Studio) Willemstad Curacao

Week: Op aanvraag

Maand: € 320,-

1800_0_1
1800_1_2
1800_9_10

40 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Leuk studentencomplex centraal gelegen Bananaweg Dominguito Willemstad Curacao

Week: € 125,-

Maand: € 400,-

Bananaweg Dominguito Willemstad Curacao
Bananaweg Dominguito Willemstad Curacao
Csm Kamer Appartementenverhuur Curacao 25 A17d10e837

500 m2

9 slaapkamers

10 personen

Airco

Internet

Perseusweg D (Studenten Studio) Willemstad Curacao

Week: Op aanvraag

Maand: € 320,-

1803_0_1
1803_1_2
1803_2_3

40 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Studentenresort in het centrum van Curacao

Week: Op aanvraag

Maand: € 440,-

Aerial Klein
Keuken Binnen
App Vanaf Palapa

500 m2

13 slaapkamers

15 personen

Internet

Zwembad

Als eerste de beste aanbiedingen ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.