Economie van Aruba

De economie van Bonaire is voornamelijk gebaseerd op het toerisme. Naast de vele duikers en andere toeristen, bezoeken duizenden mensen Bonaire gedurende het cruiseseizoen, van oktober t/m april. De belangrijkste economische sector naast toerisme is de zoutwinning. Het zuidelijk deel van het eiland is ingericht voor natuurvriendelijke zoutwinning. Twee grote bedrijven die van economische waarde zijn voor Bonaire, zijn Cargill Salt Company en de Bonaire Petroleum Corporation N.V. (Bopec). Sinds 1975 is de (natuurlijke) haven van Kralendijk geschikt gemaakt voor het afhandelen van olietankers van 500.000 ton en is een tankpark gebouwd voor de op- en overslag van aardolie en aardolieproducten bestemd voor de Verenigde Staten. De grootste werkgever op Bonaire is echter de overheid. Ruim 75% van de beroepsbevolking is werkzaam in de dienstverlenende sector.

Salt Pans Zoutpannen Bonaire

Op Bonaire is niet veel landbouw, omdat er moeilijke omstandigheden zijn (droogte, ongedierte, harde grond). De meeste producten worden ingevoerd op Bonaire. Landbouw (maïs) en visserij nemen in de economie van Bonaire wel een grotere plaats in dan op Aruba en Curaçao. De veehouderij is extensief en betreft vooral geiten, schapen en varkens. Daarnaast is er vanouds textielindustrie, vooral belangrijk voor de werkgelegenheid van de vrouwen op Bonaire.

Het Openbaar Lichaam Bonaire is verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van de economische perspectieven van Bonaire en voor de economische relaties met andere landen.Het stimuleren van bedrijvigheid en ondernemen is belangrijk voor Bonaire. De overheid stimuleert economische groei, met oog voor natuur, milieu en mensen. Het doel is om te ontwikkelen op een duurzame manier, zodat we Bonaire mooi houden voor onze kinderen en voor de bezoekers. Er zijn regelingen om sociaal-economische ontwikkelingen te bevorderen, om kleine bedrijven te helpen en om banen te creëren. Ook worden ontwikkelingen op de gebieden van toerisme, vervoer, openbare nutsbedrijven gestimuleerd.

Bonaire is vooral bekend om een van ‘s werelds mooiste onderwater natuurreservaten en is daarmee zeer geliefd bij sportduikers. De groei van het “duiktoerisme” biedt uitstekende perspectieven om uit te groeien tot een voor toeristen aantrekkelijke bestemming.

Duiken Bonaire Scuba

Het eiland behoort bij de welvarendste eilanden van het Caribisch Gebied. Levensomstandigheden zijn er goed. De welvaart is matig tot redelijk verdeeld. Er is een rijke en kleine toplaag, maar ook een middenklasse en lage klasse.

De munteenheid is Amerikaanse Dollar (=100 cent); code: USD. In de praktijk kan er ook vaak met Euro worden betaald.

Bonaire importeert de meeste voedingsmiddelen en dranken.

Uitgelichte woningen Bonaire

Kaya Randolph 2-slaapkamerappartement Belnem Bonaire

Week: € 595,-

Maand: € 1070,-

Bonaire Appartement Rental Vacation Long Term Belnem (3)
Bonaire Appartement Rental Vacation Long Term Belnem (2)
Bonaire Appartement Rental Vacation Long Term Belnem (5)

60 m2

2 slaapkamers

6 personen

Airco

Internet

Warm water

Playa Apartments Kralendijk Bonaire

Week: Op aanvraag

Maand: € 670,-

Apartementen Bonaire Kralendijk Centrum (6)
Playa Kralendijk Bonaire Apartementen Rental Huren (3)
1767_8_10

48 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Warm water

Kaya Den Haag (2-slaapkamerappartement) Hato Bonaire

Week: Op aanvraag

Maand: € 840,-

1489_0_1
1489_1_2
1489_2_3

60 m2

2 slaapkamers

4 personen

Airco

Internet

Kaya Achterzijde (Appartementen) Kralendijk Bonaire

Week: Op aanvraag

Maand: € 680,-

Kralendijk Bonaire Appartement Rental Huren (3)
Kralendijk Bonaire Appartement Rental Huren (10)
Kralendijk Bonaire Appartement Rental Huren (11)

40 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Als eerste de beste aanbiedingen ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.