Studenten en stage op Aruba

Stage lopen op Aruba

Een stage bij een bedrijf in het buitenland is goed voor jouw ontwikkeling en CV. Wanneer je Aruba kiest, komt daar nog eens een geweldige ervaring bij! Daarbovenop leer je in Aruba ook verschillende talen en culturen kennen. De officiële talen zijn Nederlands en Papiamento, maar Engels en Spaans zijn zeker ook populair. Duik onder in een wereld aan ervaring en ontspan in een blauw gekleurde zee en op de mooiste witte zandstranden ter wereld.

9000 kilometer van Nederland, 193 m2 groot en warm. Met een gemiddelde temperatuur van 28 °C, maar gelukkig altijd een lekker windje, kun jij je dikke kleding thuislaten. Soms regent het, zoals in november, december en januari, maar dat is meestal kort en krachtig en zelfs de regen is warm. De warmste tijd is in augustus, september en oktober.

Aruba is bij stagiaires een populaire bestemming om een stage te lopen. Hierbij zijn stageplaatsen in de toeristische sector favoriet maar er zijn nog veel meer andere mogelijkheden. Op Aruba kun je bij verschillende bedrijven en instellingen stage lopen. Dat kunnen meeloop-, project-, of afstudeerstages zijn. De stageduur mag maximaal twaalf maanden bedragen en verder is het goed om je te realiseren dat na tussentijdse beëindiging van de stage je binnen een termijn van drie weken Aruba moet verlaten.

Er zijn verschillende gespecialiseerde bureaus die je kunnen helpen met het regelen van zo’n stage. Zij hebben de contacten met bedrijven en instellingen en kunnen een degelijk stagecontract opstellen. Geschikte stage woonruimte op Aruba is eenvoudig zelf te vinden via het overzicht van accommodaties op Aruba.

Naast een leerzame stage-ervaring zul je je op Aruba niet snel vervelen. Aruba, ook wel One Happy Island genoemd, heeft een bruisend uitgaansleven. Met keukens uit allerlei landen en discotheken en bars van lokaal tot kosmopolitisch. De beste combinatie van een professionele buitenlandse stage en ontspanning!

stage studie Aruba

Veilig eiland

Belangrijk om te weten is dat Aruba bekend staat als een van de veiligste eilanden in de regio. Het leven is hier relaxed en de Arubaan kun je echt vriendelijk noemen. Toerisme is de grootse inkomstenbron en daarmee is veiligheid een prioriteit. Natuurlijk is het raadzaam je gezonde verstand te gebruiken, maar Aruba is een dushi (leuk, gezellig) eiland, zoals ze hier zeggen.

Wat is de stagevergoeding op Aruba?

Dit hangt uiteraard af van jouw stagebedrijf, maar een stagevergoeding is bij de meeste bedrijven wel een standaard. De hoogte is afhankelijk van het bedrijf en de opdracht die je krijgt.

Stagewoning en studentenhuisvesting op Aruba

Via het overzicht van accommodaties op Aruba kun je eenvoudig een keuze maken uit verschillende studentenkamers, studio’s en appartementen op Aruba.
Vanaf ongeveer 350,- euro per persoon, per maand heb je al een kamer of studio/appartement met eigen keuken en badkamer. CasaCama bemiddelt ook voor appartementencomplexen waar Nederlandse studenten wonen.

Je vervoer

Op Aruba is een auto of scooter echt aan te raden. Maar er zijn ook bussen, die rijden niet overal en onregelmatig, maar is redelijk goed geregeld. Je kunt de routes zien via www.arubus.com. Fietsen wordt meer als sport gedaan, maar op de openbare weg en met de hoge temperatuur is het niet een vervoersmiddel bij uitstek. Een auto huren op Aruba kan al vanaf ongeveer 400,- euro per maand.

stage studeren Aruba

Studie

Op Aruba is het voor studenten mogelijk om hoger onderwijs te volgen aan drie instellingen. Enerzijds aan de Universiteit van Aruba (UA) en aan ‘The Caribbean University of Aruba’ en anderzijds aan het Instituto Pedagogico Arubano (IPA), de laatst genoemde behelst een hoger beroepsgerichte opleiding voor onderwijsgevenden. Maar er zijn ook nog andere onderwijsinstellingen waar je een opleiding kunt volgen:

Universiteit van Aruba (UA)
The Caribbean University of Aruba
Instituto Pedagogico Arubano (IPA)
Aruba Hotel School
Dr. Horacio Oduber Hospitaal

Iedereen die een studie wil volgen of stage wil gaan lopen op Aruba krijgt te maken met het DIMAS (Departamento di Integracion, Maneho y Admision di Stranhero). Het DIMAS is de organisatie op Aruba die belast is met het uitvoeren van het vreemdelingenbeleid van de Arubaanse overheid. Meer info via: www.dimasaruba.aw

stage student studie Aruba

Uitgelichte woningen Aruba

Irenestraat B (Appartement) Oranjestad Aruba

Week: € 700,-

Maand: € 2475,-

1571_0_1
1571_1_2
1571_2_3

45 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Kudawecha A (1-slaapkamerappartement) Noord Aruba

Week: € 585,-

Maand: € 790,-

1728_0_1
1728_1_2
1728_2_3

25 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Zwembad

L.G. Smith Boulevard Studio Tuinzicht Malmok Aruba

Week: Op aanvraag

Maand: € 525,-

lg-smith-boulevard-long-term-rental-apartments-aruba
lg-smith-boulevard-long-term-rental-apartments-aruba
lg-smith-boulevard-long-term-rental-apartments-aruba

25 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

L.G. Smith Boulevard Aruba Villa C Malmok Aruba

Week: € 5000,-

Maand: Op aanvraag

aruba-villa-rental-malmok-dreaming-huren
aruba-villa-rental-malmok-dreaming-huren
aruba-villa-rental-malmok-dreaming-huren

500 m2

7 slaapkamers

15 personen

Airco

Internet

Warm water

Zwembad

Paradera A Paradera Aruba

Week: Op aanvraag

Maand: € 710,-

1441_0_1
Paradera Appartement Aruba Vakantiewoning Long Term (2)
1441_1_2

50 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Boroncana 3-slaapkamer villawoning Noord Aruba

Week: € 1000,-

Maand: € 1945,-

1753_0_1
Boroncana Aruba Long Term House Rental (21)
Boroncana Aruba Zwembad Villawoning

115 m2

3 slaapkamers

6 personen

Airco

Internet

Warm water

Zwembad

Als eerste de beste aanbiedingen ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.