www.casacama.com


CasaCama nieuwsbrief mei 2009 


Ik kan mij nog goed mijn eerste Parbo biertje herinneren. 1995, en ik was zelf voor het eerst in Suriname. Na een eerste kennismaking met Tánte, mijn hospita uit Lelydorp, maakte ik een fllinke beginnersfout qua eten. Het begrip "peper" was geheel anders dan de sambal die ik in Nederland gewend was. Gelukkig staan er altijd een aantal flessen Parbo biri koud in de Surinaamse koelkast en en ik nam dankbaar een paar flinke slokken om de brand in mijn mond te blussen. Naast het heerlijke leidingwater, de mierzoete Fernandes Softdrinks en de tongstrelende Borgoe rum werd Parbo bier één van mijn favoriete Surinaamse drankjes. Ondertussen is Parbo ook gewoon in Nederland te krijgen. Het Kwakoe Festival in Amsterdam Zuid-Oost is een grote favoriet om Suriname weer heerlijk te herbeleven met gezellige mensen, lekkere muziek en een heerlijk koud Parbo biertje! Hieronder meer over deze trots van Suriname.

Verder het verhaal achter Unu Pikin, een geweldige organisatie die zich inzet voor de kinderen van Suriname. CasaCama.com steunt deze organisatie door belangeloos de kamerverhuur voor deze organisatie aan te bieden. De inkomste komen namelijk rechtstreeks bij de schoolmeubilair-projecten terecht.

Daarnaast is CasaCama.com hoofdsponsor van een andere vrijwilligersorganisatie: Stichting Projecthulp Suriname (SPS). Deze stichting ondersteunt diverse projecten in Suriname, uiteen lopend van kinderhuizen in Paramaribo tot klusprojecten in het binnenland. Meer informatie kun je lezen via:

Beide organisaties zoeken altijd enthousiaste vrijwilligers. Zin om dus tijdens de vakantie eens flink de handen uit de mouwen te steken voor het goede doel? Neem dan contact met deze organisaties op.

Er worden een paar mooie woningen uit ons bestand onder de aandacht gebracht en er zijn ook weer een aantal leuke aanbiedingen.

Veel leesplezier en tot de volgende nieuwsbrief in juni!

Het team van CasaCama.com
Parbo bier, dát is pas bier! Met deze vrolijk klinkende slogan is Parbo bier bekend tot buiten de landsgrenzen. Maar het gouden vocht wordt voornamelijk in Suriname zelf gedronken. Geen bar, chinese winkel of restaurant waar ze géén Parbo schenken.

Parbo bier wordt gebrouwen door Surinaamse Brouwerij NV. De wortels van Surinaamse Brouwerij NV liggen in de Nederlandse provincie Zeeland waar de broers Piet en Arthur Dumoleyn rond 1950 besloten tot voortzetting van hun brouwerijbedrijf in Suriname.

In 1955 werd de brouwerij officieel geopend door Prins Bernhard. De totstandkoming van de eerste en nog altijd enige brouwerij in Suriname was een feit. Aandeelhouder van het eerste uur was Amstel Brouwerij NV, die in 1968 werd overgenomen door Heineken NV.

Het Surinaamse bier is van uitmuntende kwaliteit. Parbo heeft de ‘Prix d’Excellence’ in 1958 tijdens het mondiale bierconcours in het Belgische Gent ontvangen en behoort de Surinaamse Brouwerij NV tot de eerste brouwerijen van Zuid en Noord-Amerika die zowel het ISO-als het HACCP-certificaat behaalde.

Niet alleen een lekker biertje, maar ook van topkwaliteit dus!

De meest bekende vorm is de beroemde 'Djogo', de literfles Parbo bier. Tegenwoordig zijn er ook de mini-djogo, Parbo Stout en Parbo Chiller, een heerlijke Parbo met een tropische twist door de toevoeging van lemmetje en markoesa.

Parbo Biri dát n'a biri!

* Informatie verzameld van parbobier.com en wikipedia.org

Interessante en leuke websites over Parbo bier:

Parbobier.com

Parbobier.com - Geschiedenis overzicht

Parbo-biri Hyves 1

Parbo biri Hyves 2

Parbo reclame Youtube 

woningwoning
Nicolaas v Meertenlaan
Suriname


Luxe appartement met hotelstandaard. Topverblijf voor een zeer scherpe prijs. maximaal 3 personen
Airco, Warm water, Internet
gezondheidsmatras
5 autominuten van centrum

Beschikbaarheid:

tot 23 juni - 5% korting!
vanaf 7 augustus


Klik hier voor meer info
woningwoning
Sedneystraat
Suriname


2 mooie appartementen met dakterras. maximaal 5 personen per appartement. Geschikt voor grotere groepen.
Airco, Warm water
15 autominuten van centrum

Beschikbaarheid:

Per direct!


Klik hier voor meer info
woningwoning
Kaya G. Deprot Hato
Bonaire


Prachtig kleinschalig complex voor budgetprijzen. Diverse appartementen mét zwembad. Maximaal 2 personen per appartement. Airco, Internet
5 autominuten van centrum

Beschikbaarheid:

Per direct! Minimaal 2 maanden

Klik hier voor meer info
woningwoning
Kaya Inglaterra
Bonaire


Prachtig kleinschalig complex voor budgetprijzen. Diverse appartementen. Maximaal 2 personen per appartement. Airco, Internet aanwezig
10 loopminuten van centrum

Beschikbaarheid:

Per 1 juli - Minimaal 12 maanden

Klik hier voor meer info

 
WereldWoning
Twee jaar geleden hebben wij op verzoek van veel huis-eigenaren in andere landen
een 2e huursite opgezet en deze uitgebreid met een koophuizen-gedeelte.
www.wereldwoning.nl heet onze 2e site en is een platform voor 1.000+ huur- en
koopwoningen verdeeld over ruim 40 landen over de hele wereld. Een keer naar Thailand,
Frankrijk of de Verenigde Staten? Neem dan een kijkje op www.wereldwoning.nlCasaCama.com werkt samen met ongeveer 250 verschillende particuliere verhuurders.
Voor sommigen is de verhuur een hobby, voor anderen is het hoofdzaak. In deze rubriek
laten wij elke maand één van onze verhuurders aan het woord over zijn of haar bezigheden.

Deze maand: familie Dekkers, eigenaren van de woning aan de Boerbuitenweg, Suriname


Unu Pikin: Leuk wonen én een goed doel steunen

Stichting Unu Pikin, een Surinaamse non-profit organisatie die zich met onderwijsverbetering bezig houdt, verhuurt kamers en studio’s in Huize Unu Pikin. De opbrengst van verhuur komt ten goede aan de projecten die gericht zijn op het verbeteren van de leeromgeving van kinderen in Paramaribo en de districten van Suriname.

De Stichting
Wie wel eens op een Surinaamse school is geweest, weet hoe het er uit kan zien: wat kapotte tafels, een krakkemikkige kast, stoelen zonder rugleuning of zelfs plastic tuinstoeltjes. Dit is niet bepaald een stimulerende leeromgeving. Stichting Unu Pikin doet daar iets aan door het renoveren van oud schoolmeubilair in de sociale werkplaats in Paramaribo. Daar werken jongeren die anders geen inkomsten zouden hebben en zo direct een vak leren.

Naast het opknappen van schoolmeubilair worden er ook nieuwe producten gemaakt, zoals kasten en picknicktafels, maar ook speelkeukentjes of klimhuisjes. Zo’n klimhuisje, schommel en zandbak worden vaak op verzoek van Nederlandse vrijwilligers of stagiairs gemaakt. Zij willen dan een blijvend cadeau achterlaten op hun stageplek en zoeken in Nederland sponsors en donateurs. Zo worden de kinderen van het tehuis aan leuk spelmateriaal geholpen en hebben de jongeren van de werkplaats een interessante opdracht.

Andere projecten van Stichting Unu Pikin zijn het inrichten en ondersteunen van schoolbibliotheken en het aanbieden van educatieve kinderactiviteiten, gericht op taalontwikkeling. Hierin komt de achtergrond van de familie Dekkers, de oprichters van Stichting Unu Pikin goed naar voren. Mevrouw Jurrian Dekkers heeft in Nederland jaren in het onderwijs gewerkt en haar dochter Susanne is sociaal cultureel werker. Beiden wonen in Suriname. Voor meer informatie over Stichting Unu Pikin kunt u terecht op de website: www.stichtingunupikin.nl

Het huis
Sinds 2 jaar verhuurt Unu Pikin kamers om extra inkomsten te genereren voor de projecten. Huize Unu Pikin is gedeeltelijk van een zeecontainer gemaakt. Zo’n container waarmee eerst allerlei materialen uit Nederland naar Suriname zijn verscheept, heeft een nieuw leven gekregen en herbergt nu 3 kamers. Het huis heeft totaal 6 kamers en 2 ruime studio’s die los of gezamenlijk worden verhuurd. Alle kamers hebben adsl voor de eigen laptop, en er is een computer met adsl voor algemeen gebruik. Voor meer informatie over Huize Unu Pikin kunt u kijken op Boerbuitenweg, Suriname

CasaCama.com ondersteunt onze werkzaamheden door onze kamers en studio's belangeloos aan te bieden op de website.Wilt u ook uw woning en uzelf op deze wijze voorstellen? Meldt u dan aan via info@casacama.com onder vermelding van 'Hoofdzaak of hobby'.


Curacao
Curacao

 

Kaminda Amatista: 2-pers. studio - 5% korting bij boekingen in juni

Lagun: 8-pers. woning - 5% korting bij boekingen in juni

Scharloo: studentenkamers - 5% korting bij boekingen in juni


 

Wilt u ook uw woning presenteren en/of als last minute aanbieden?
Meldt u dan voor de 20e van de volgende maand aan via info@casacama.com
onder vermelding van 'Presentatie en/of Last Minute'.


Curacao
Curacao

 

7 juni - Caribbean Festival Rotterdam

Curacao stemt nipt voor onafhankelijkheid

 

Curacao
Aruba

Stemmen voor Europa vanonder de Palmboom

Suriname op de kaart bij Aruba en vice versa
(c) CasaCama.Com 2009

Aanmelden? Klik hier

Afmelden? Klik hier

 

Nieuwsbrief van april nog eens lezen? Klik hier