www.casacama.com


CasaCama nieuwsbrief mei 2009 


We worden bijna dagelijks geconfronteerd met de negatieve berichtgeving over de huidige recessie. Veel mensen worden wat voorzichtiger met hun uitgaven en bekijken alles nog eens kritisch. Maar de recessie heeft ook vele lichtpunten! Zoals een groot voetballer ooit zei "Elk nadeel heb zijn voordeel" [J. Cruijff]. Tijd voor een positief geluid. Er zijn namelijk ook vele pluspunten aan de recessie.

Meer concurrentie
De concurrentie neemt toe, met als gevolg dat de prijzen dalen. We merken dit in de supermarkt, bij het kopen van een computer én bij het boeken van een vakantie.

CasaCama.com volgt bijvoorbeeld de huurmarkt zeer scherp en zodoende zijn wij nog steeds de goedkoopste aanbieder van particuliere huurwoningen in Suriname, Aruba, Bonaire & Curacao, zowel voor de verhuurder als voor de huurder. Een leuke vakantiewoning voor 2-4 personen is al te huur vanaf 250 euro per maand in Suriname en vanaf 375 euro per maand op de Antillen & Aruba. Kamerhuur is al mogelijk vanaf 125 euro per maand! En alle woningen zijn door ons persoonlijk bekeken. Een greep uit onze budgetaccommodaties staan hiernaast gepresenteerd.

Goedkopere vliegtickets
Een ander zeer belangrijk voordeel is de onderlinge concurrentie van de luchtvaartmaatschappijen. Een ticket naar de tropen is namelijk vaak de grootste uitgave van de gehele reis. KLM, ArkeFly, Martinair en ook de SLM naar Suriname stunten flink met hun prijzen. Je vliegt tegenwoordig voor 400 euro retour naar de Antillen of Aruba en al voor 600 euro retour naar Suriname. Ook zijn er steeds meer lastminute-vluchten te boeken voor dumpprijzen. Handige websites zijn:

Website KLM
Website ArkeFly
Website MartinAir
Website SLM

Website Tickettracker
Website WaarheenWaarvoor
Website WorldTicketCenter

Pas op voor package deals! Regel het zelf
Soms lijken aanbiedingen van package deals vele malen goedkoper dan dat je het zelf regelt. Maar let op! De prijzen zijn op basis van 2 personen en er zijn vaak nog flinke toeslagen voor een alleenreizende.

Zo kun je een package van 9 dagen boeken naar Curacao vanaf 650 euro per persoon. Met twee personen is dit dus 1.300 euro, zonder toeslagen.

Zoek je zelf een vlucht en een huurappartement, dan betaal je ongeveer 800 euro voor de vlucht en voor nog geen 300 euro een prachtig appartement voor 9 dagen. Totaal 1.100 euro. Zelf zoeken & boeken scheelt dus al snel 200 euro! Bovendien ben je veel flexibeler wanneer je zelf de vlucht en accommodatie zoekt. Want waarom slechts 9 dagen gaan als je ook 2 weken kunt gaan, het ticket is dezelfde prijs...

Goedkoop, lekker& plezierig
Het levensonderhoud is vooral in Suriname vele malen goedkoper dan in Europa en ook op de ABC-eilanden ben je vaak goedkoper uit. Verder kun je juist nú vaak leuke kortingen vragen op autohuur, tours, watersporthuur en binnenlandse vluchten.

Geniet van de recessie met een tropische cocktail
Al met al zijn we in deze recessie-periode dus vaak veel goedkoper uit dan een paar jaar geleden. En dat met een tropische cocktail in de hand onder de heerlijke caribische zon en een zeer ontspannen ritme... Niet alleen voor vakantie zijn Suriname, Aruba, Bonaire & Curacao interessant, ook voor studenten zijn dit momenteel dé stagelanden bij uitstek: goedkoop, tropisch weer & leerzaam. Deze nieuwsbrief bevat extra informatie over stages in de tropen.

Tot slot nog een filmpje met 5 handige recessie-tips: Klik hier

Veel leesplezier en tot de volgende nieuwsbrief in augustus!

Het team van CasaCama.com
In het verlengde van letten op je uitgaven is een stage in Suriname of op Aruba, Bonaire of Curacao zeker de moeite waard om te overwegen. Niet alleen is het leven stukken goedkoper dan in Nederland, het weer is het hele jaar door tropisch, de stranden en de natuur prachtig en het ritme Caribisch. Leer bijvoorbeeld (kite)surfen, duiken, salsa dansen of Spaans naast jouw stagewerkzaamheden.

De stages in deze gebieden zijn vaak ook vele malen interessanter en leerzamer dan je ooit in Nederland kunt vinden. Je krijgt als stagiair te maken met uiteenlopende zaken en veelal meer verantwoordelijkheid. De werkgebieden zijn bijvoorbeeld Onderwijs, Gezondheidszorg, Sociaal Juridische Dienstverlening, Marketing, Overheidsbeleid, Natuurbehoud, Voorlichting en dit is slechts een greep uit het aanbod.

Er zijn een aantal stagebemiddelingsburo's actief, maar het vinden van een stage is tegenwoordig relatief eenvoudig. Vraag bij jouw opleiding over de bestaande mogelijkheden en contacten. Indien jij voor het eerst voor jouw opleiding op avontuur gaat, zoek dan contact via internet met studenten die ter plaatse zijn of die alweer terug zijn. Zij zijn een waardevolle bron van informatie. Tot slot kun je de grotere organisaties ook via internet of telefonisch benaderen. Bereidt je goed voor op de presentatie van jezelf, want je hebt veel concurrentie: er gaan jaarlijks duizenden medestudenten naar Suriname, Aruba, Bonaire & Curacao! Heel gezellig dus.

Woonruimte regel je eenvoudig en snel via CasaCama.com Kamers (soms met airco en warm water) beginnen in Suriname al vanaf 125 euro per maand en op de Antillen & Aruba al vanaf 200 euro per maand. Ga je met meerdere studenten tegelijk. Huur dan samen een gehele woning, dan ben je vaak nóg goedkoper uit. Het uitgespaarde geld weet je vast wel leuk te besteden in de tropen!

Het aanbod van woonruimte is groot. Kom je er niet uit, neem dan gewoon even contact met ons op en samen vinden wij ongetwijfeld die ene leuke & betaalbare kamer voor jou.


 

woning
Boerbuitenweg
Suriname


125 euro p/mnd


Klik hier voor meer info
woning
Evitastraat
Suriname


160 euro p/mnd

Klik hier voor meer info
woning
Livorno Beekhuizenweg
Suriname


165 euro p/mnd

Klik hier voor meer info
woning
Archimedesstraat
Suriname


175 euro p/mnd

Klik hier voor meer info
woning
Gongrijpstraat G
Suriname


175 euro p/mnd

Klik hier voor meer info
woning
Van Idsingastraat
Suriname


180 euro p/mnd

Klik hier voor meer info
woning
Scharloo
Curacao


210 euro p/mnd

Klik hier voor meer info
woning
Dr Maalweg
Curacao


210 euro p/mnd

Klik hier voor meer info
woning
Dominguito
Curacao


225 euro p/mnd

Klik hier voor meer info
woning
Primavera C
Aruba


475 euro p/mnd

Klik hier voor meer info
Klik hier voor alle woningen

 
WereldWoning
Twee jaar geleden hebben wij op verzoek van veel huis-eigenaren in andere landen
een 2e huursite opgezet en deze uitgebreid met een koophuizen-gedeelte.
www.wereldwoning.nl heet onze 2e site en is een platform voor 1.000+ huur- en
koopwoningen verdeeld over ruim 40 landen over de hele wereld. Een keer naar Thailand,
Frankrijk of de Verenigde Staten? Neem dan een kijkje op www.wereldwoning.nlCasaCama.com werkt samen met ongeveer 250 verschillende particuliere verhuurders.
Voor sommigen is de verhuur een hobby, voor anderen is het hoofdzaak. In deze rubriek
laten wij elke maand één van onze verhuurders aan het woord over zijn of haar bezigheden.

Deze maand: Sharif Bianchi, eigenaar van de woning aan de Archimedesstraat, SurinameAls u van plan bent om een tijdje naar Suriname te komen dat bent u bij mij aan het juiste adres.

Sinds meerdere jaren zit ik in het Toerisme in Suriname en ik ken alle mooie plekjes in Suriname die de moeite waard zijn. Mijn Touroperating is genaamd Kingfisher Travel Suriname.

De combinatie met de verhuur van kamers is perfect. Ik wil mensen de mogelijkheden bieden om mijn mooie land "Suriname" te kunnen ontdekken en daarnaast de nodige rust kunnen bieden met een fijne accommodatie. Ik heb mijn woning op loopafstand van het centrum omgebouwd tot kamerhuur en verhuur deze kamers al een aantal jaar naar alle tevredenheid aan vakantiegangers en studenten die stage komen lopen in Suriname.

Mijn gasten kunnen via mijn Touroperating dus eenvoudig Suriname ontdekken op een leuke, ontspannen & goed verzorgde manier. Ik kan iedereen goed wegwijs maken binnen heel Suriname. Ook Paramaribo zelf heeft mooie bezienswaardigheden te bieden en al wandelend of fietsend valt er enorm veel te ontdekken in deze mooie en historische stad.

Omdat ik weet dat het na een paar dagen binnenland prettig is om weer wat luxe te hebben - een lekker bed om uit te rusten en een warme douche kunnen dan een genot zijn - heb ik mijn woning van alle gemakken voorzien. Warm water, airco, internet wasmachine, 2 badkamers, buitenterras en een grote tuin. Hou de familie thuis op de hoogte van alle nieuwe ontdekkingen in Suriname, gewoon met eigen laptop, in de hangmat, onder het genot van een Surinaams drankje en lekkernij.

Mijn woning heeft 7 ruime kamers voor de verhuur en is gelegen op loopafstand van alle voorzieningen zoals een bakker, supermarkten, bank en uitgaansgelegenheden. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, want mijn kamers zijn slechts 175 euro per maand.

Bent u nieuwsgierig geworden ga dan ook eens naar sharifbianchi.hyve.nl of kingfishertravel.hyve.nl om meer prikkels te krijgen van Suriname.

Mijn kamers stonden als één van de eerste accommodaties op CasaCama.com en ik verhuur al jaren met volle tevredenheid mijn kamers via CasaCama.com!Wilt u ook uw woning en uzelf op deze wijze voorstellen? Meldt u dan aan via info@casacama.com onder vermelding van 'Hoofdzaak of hobby'.


Aanbiedingen

 

Voor alle bestemmingen geldt: boekingen met een begindatum in
augustus 2009 ontvangen 10 euro korting op de reserveringskosten. Hoe komt u hiervoor
in aanmerking? Vermeld bij uw aanvraag bij de opmerkingen "Korting augustus 2009"

 

Wilt u ook uw woning presenteren en/of als last minute aanbieden?
Meldt u dan voor de 20e van de volgende maand aan via info@casacama.com
onder vermelding van 'Presentatie en/of Last Minute'.


(c) CasaCama.Com 2009

Aanmelden? Klik hier

Afmelden? Klik hier

 

Nieuwsbrief van mei nog eens lezen? Klik hier