Studenten en stage in Suriname, Paramaribo

Stage lopen in Suriname

Een stage bij een bedrijf in het buitenland is goed voor jouw ontwikkeling en CV. Wanneer je Suriname kiest, komt daar nog eens een geweldige ervaring bij! Daarbovenop leer je in Suriname ook verschillende talen en culturen kennen. De officiële talen zijn Nederlands en Sranan Tongo, maar Engels en Spaans zijn zeker ook populair. Duik onder in een wereld aan ervaring en ontspan in de prachtige natuur, kreken en avontuurlijke jungle tochten!

Switi Sranan! Suriname is vier keer groter dan Nederland en heeft zo’n 565.000 inwoners met ruim 10 culturele groepen. Paramaribo is de hoofdstad. 80% van Suriname is tropisch bos, een paradijs voor natuurliefhebbers! Suriname, een land met een enorme diversiteit, exotische keuken, traditionele klederdrachten, rituelen en muziek. Ongerept en gastvrij!

De hoofdstad is Paramaribo. De totale oppervlakte van Suriname is zo’n 165.000 km² groot en de kustlijn is 386 km. Suriname is ongeveer 4 keer zo groot als Nederland. Jaarlijks bezoeken bijna 300.000 toeristen plus nog eens enkele duizenden studenten op stage in Suriname.

Met een gemiddelde temperatuur van 28 °C, maar gelukkig altijd een lekker windje of verfrissende regenbui (en zelfs de regen is warm), kun jij je dikke kleding thuislaten.

Suriname is bij stagiaires een populaire bestemming om een stage te lopen. Hierbij zijn stageplaatsen in de gezondheidszorg en onderwijs favoriet maar er zijn nog veel meer andere mogelijkheden. In Paramaribo kun je bij verschillende bedrijven en instellingen stage lopen. Dat kunnen meeloop-, project-, of afstudeerstages zijn.

Ilovesu I Love Su Paramaribo Suriname

Er zijn verschillende gespecialiseerde bureaus die je tegen betaling kunnen helpen met het regelen van zo’n stage. Zij hebben contacten met bedrijven en instellingen en kunnen een stagecontract opstellen. Maar zelf een stage vinden via jouw opleiding of rechtstreeks bij een stagebedrijf is ook mogelijk en scheelt natuurlijk een hoop bemiddelingskosten. Geschikte stage woonruimte in Suriname is eenvoudig zelf te vinden via het overzicht van studentenkamer in Paramaribo, Suriname.

Naast een leerzame stage-ervaring zul je je in Suriname niet vervelen. Paramaribo heeft een bruisend uitgaansleven. Met keukens uit allerlei landen en discotheken en bars van lokaal tot kosmopolitisch. De beste combinatie van een professionele buitenlandse stage en ontspanning!

Havana Suriname Paramaribo Stage Studenten

Is Suriname een veilig land?

Belangrijk om te weten is dat Suriname over het algemeen bekend staat als een veilig land in de regio. Het leven is hier relaxed en de Surinamer kun je echt vriendelijk noemen. Natuurlijk is het raadzaam je gezonde verstand te gebruiken, Paramaribo is een stad en diefstal komt helaas af en toe voor. Maar Suriname is een een verwelkomend land en de sociale controle is goed.

Wat is de stagevergoeding in Suriname?

Dit hangt uiteraard af van jouw stagebedrijf, maar een stagevergoeding is bij de meeste bedrijven wel een standaard. De hoogte is afhankelijk van het bedrijf en de opdracht die je krijgt. Omdat de economie en levensstandaard van Suriname goedkoper is dan Europa, zul je rekening moeten houden dat jouw stagevergoeding naar lokaal niveau zal zijn.

Stagewoning en studentenhuisvesting Paramaribo, Suriname

De meeste stages zijn in Paramaribo. Ook de meeste stage huisvesting is daarom in Paramaribo. Via het overzicht van stagewoning in Paramaribo, Suriname kun je eenvoudig een keuze maken uit verschillende studentenkamers, studio’s en appartementen in Suriname.

Huurprijzen kamerhuur Suriname

De huurprijzen voor de studentenkamers Paramaribo, Suriname beginnen al vanaf 150,- euro per maand. Afhankelijk van de locatie, voorzieningen en luxe.

Een kamer met warm water, airco en internet in het Centrum van Paramaribo kost tussen 175,- euro en 250,- euro per maand.

Kamer Huren Paramaribo Suriname Stage Student 7

Vanaf ongeveer 250,- euro per persoon, per maand heb je al een kamer of studio/appartement met eigen keuken en badkamer. CasaCama bemiddelt ook voor appartementencomplexen waar Nederlandse studenten wonen.

Zijn jullie met een groep? Je kunt dan ook samen een geheel huis huren. Dit is per persoon dan veel goedkoper. Een indicatie van de prijzen van een stagehuisvesting Suriname:

Tweeslaapkamerwoningen voor stage: 150,- euro pp/pmnd.
Drieslaapkamerwoningen voor stage: 125,- euro pp/pmnd.
Vierslaapkamerwoningen voor stage: 100,- euro pp/pmnd.

Dus: hoe groter de groep studenten, hoe goedkoper het stageverblijf per persoon!

Bekijk op je gemak het aanbod via: het overzicht van studentenhuis in Paramaribo, Suriname

Kamer Huren Paramaribo Suriname Stage Student 8

Zwembad in Paramaribo

Kies je een studentenhuis zonder zwembad? Geen probleem! In Paramaribo kun je bij verschillende hotels zwemmen, zoals bij Residence Inn, Krasnapolsky of bij Torarica. Je betaalt een klein bedrag entree. Er zijn ook vaak arrangementen, dat je de hele dag kunt zwemmen en in de middag een lunch (friet met een hamburger) en een glaasje drinken krijgt.

Ook kun je zwemmen bij Stichting Parima op de Weidestraat. Dit is een groot openbaar zwembad. Ook bij De Witte Lotus op de Coesewijnestraat of bij Zwembad Vos kun je zwemmen in een 25-meterbad.

Zwembad In Suriname Paramaribo

Populair bij stagiairs is zwembad Zin! naast de Palmentuin in het centrum van Paramaribo. Hier worden ook vaak feesten georganiseerd. Buiten Paramaribo is het heerlijk om een dagje te zwemmen bij White Beach, Overbridge of bij de Kola Kreek. Maar ook bij Waterland, Bersaba, Republiek of Blakawartra.

Tip! Ga met een groepje, huur een cabin en maak er een weekendtripje van.

Suriname Trip Binnenland Studenten

Fietsen huren in Paramaribo

De eenvoudigste manier om je te verplaatsen in Paramaribo is per fiets. De stad is plat, de wegen zijn redelijk goed. In Suriname is linksrijdend verkeer, dat is even wennen, maar heb je binnen een uur al onder de knie.

Een fiets huur je al vanaf 1,- euro per dag! Je hebt dan een normale stadsfiets zonder versnellingen. Uiteraard kun je ook fietsen met versnellingen huren of een mountainbike. Er zijn diverse fietsverhuurbedrijven in Paramaribo en de prijs is redelijk hetzelfde. Soms verhuurt een woningverhuurder ook fietsen, informeer hier dus naar!

Het kan soms hard en veel regenen in Suriname. Geen probleem! Deel een taxi met andere studenten en je rijdt al voor 1 of 2 euro per persoon heel Paramaribo door met een taxi. Er zijn overal betrouwbare taxibedrijven in de buurt van jouw stagewoning.

Fietsen In Suriname Paramaribo

Tip! Erg leuk om te doen in jouw vrije tijd is een gezellige stadstour per fiets door Paramaribo of een plantagetour per fiets door Commewijne (overkant van de Surinamerivier). Je kunt een tour boeken met gids, maar natuurlijk ook met andere studenten afspreken om samen te fietsen. Er is onderweg veel te zien en je kunt overal stoppen voor een heerlijke Surinaamse snack!

Fietshuur Paramaribo Suriname

Auto huren in Suriname

In Suriname is een auto huren erg handig als je ook buiten Paramaribo tripjes wilt maken. Maar er zijn ook bussen, die rijden overal en regelmatig en zijn heel goedkoop. Een auto huren in Suriname kan al vanaf ongeveer 400,- euro per maand.

Studie in Paramaribo, Suriname

In Suriname is het voor studenten mogelijk om hoger onderwijs te volgen aan verschillende instellingen. Suriname heeft een universiteit en een aantal instellingen voor hoger beroepsonderwijs. Het land heeft de bachelor-masterstructuur ingevoerd.

Suriname kent een binair systeem in het hoger onderwijs (er is onderscheid tussen wetenschappelijk onderwijs en hoger beroepsonderwijs). Suriname heeft één universiteit met vijf faculteiten en een aantal onderzoeksinstituten. Daarnaast heeft Suriname een aantal instellingen voor hoger beroepsonderwijs.

Er zijn goede mogelijkheden voor wetenschappelijk onderzoek in Suriname, onder meer op het gebied van biologie, mijnbouw, rechten, sociologie en antropologie. Het land is populair onder hbo-studenten, bijvoorbeeld in de richtingen gezondheiszorg, pedagogiek, toerisme, marketing en communicatie.

Voor informatie over het onderwijsaanbod kun je kijken op de sites van de onderwijsinstellingen.

Anton de Kom Universiteit van Suriname

Academie voor Hoger Kunst en Cultuuronderwijs (AHKCO)

Polytechnic College (PTC)

Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL)

Stichting Jeugdtandverzorging

Stichting Centrale Opleiding voor Verpleegkundigen en Beoefenaren van Aanverwante Beroepen (COVAB)

Hogeronderwijssysteem

Het Nederlandse onderwijssysteem heeft model gestaan voor Suriname. Ook na de onafhankelijkheid in 1975 heeft Suriname de trends in Nederland gevolgd. De kwaliteit van het onderwijs werd in ieder geval tot de onafhankelijkheid van Suriname gelijk gesteld aan die in Nederland. De Anton de Kom Universiteit heeft de bachelor-masterstructuur ingevoerd. Bacheloropleidingen zijn teruggebracht naar drie jaar. De diploma’s moeten weer vergelijkbaar worden met de Europese diploma’s. De opleidingen in het hoger beroepsonderwijs duren drie of vier jaar en zijn veelal vergelijkbaar met twee of drie jaar onderwijs in dezelfde richting in Nederland.

Iedereen die een studie wil volgen of stage wil gaan lopen in Suriname krijgt te maken met het MKV (Machtiging Kort Verblijf). Meer info via: Consulaat Suriname

Stage Suriname Palmentuin Paramaribo

Uitgelichte woningen Suriname Paramaribo

Koenawaristraat (Kamerhuur) Paramaribo Suriname

Week: € 125,-

Maand: € 300,-

Koenawaristraat Paramaribo Stagewoning Suriname Studentenkamer Zwembad (1)
Koenawaristraat Paramaribo Stagewoning Suriname Studentenkamer Zwembad (2)
Koenawaristraat Paramaribo Stagewoning Suriname Studentenkamer Zwembad (4)

260 m2

16 slaapkamers

32 personen

Airco

Internet

Warm water

Zwembad

Wim van Aalststraat Bovenwoning (Kamerhuur) Paramaribo Suriname

Week: Op aanvraag

Maand: € 200,-

Test alt tekst Wim van Aalststraat
Wim Van Aalststraat Stagewoning Suriname Studentenkamer (4)
1770_1_2

185 m2

4 slaapkamers

5 personen

Internet

Warm water

Zwembad

Van Lansbergestraat A (Kamerhuur) Paramaribo Suriname

Week: Op aanvraag

Maand: € 200,-

Van Lansbergestraat Paramaribo Suriname Stagewoning Studentenhuis (1)
Van Lansbergestraat Paramaribo Suriname Stagewoning Studentenhuis (19)
Van Lansbergestraat Paramaribo Suriname Stagewoning Studentenhuis (2)

117 m2

3 slaapkamers

4 personen

Internet

Warm water

Zwembad

Prinsessestraat A1 Kamerhuur (Guesthouse) Paramaribo Suriname

Week: Op aanvraag

Maand: € 220,-

1528_0_1
1528_1_2
1528_2_3

300 m2

16 slaapkamers

21 personen

Airco

Internet

Warm water

Zwembad

Gongrijpstraat I Paramaribo Suriname

Week: Op aanvraag

Maand: € 325,-

1720_0_1
1720_1_2
1720_2_3

128 m2

8 slaapkamers

16 personen

Internet

Airco

Warm water

Zwembad

Richardstraat (Studentenkamers) Paramaribo Suriname

Week: Op aanvraag

Maand: € 270,-

1635_0_1
1635_1_2
1635_2_3

150 m2

7 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Warm water

Gongrijpstraat G (Kamerhuur) Paramaribo Suriname

Week: Op aanvraag

Maand: € 175,-

1437_0_1
1437_1_2
1437_2_3

160 m2

7 slaapkamers

7 personen

Airco

Internet

Warm water

Als eerste de beste aanbiedingen ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.