Vervoer op Bonaire

Infrastructuur van Bonaire

Bonaire heeft enkele verharde en smalle, maar goed berijdbare hoofdwegen. De secundaire wegen zijn van veel mindere kwaliteit. Op de onverharde secundaire wegen kunt u met een terreinvoertuig beter uit de voeten. De bewegwijzering op Bonaire is goed. Het wegennet in Bonaire is goed en uitgebreid, maar er zitten wel af en toe onverwacht gaten in het wegdek. Als u niet lokaal bekend bent rijdt dan behoedzaam, zeker in het donker en zeker voor scooters en fietsers kan dat gevaarlijke situaties opleveren. Bonaire is door de beperkte oppervlakte een uitstekend eiland voor mountainbiken. Alle locaties zijn binnen enkele uren fietsen te bereiken.

Bonaire heeft rechts verkeer. Het Nederlandse rijbewijs is geldig op Bonaire. Het IRB (Internationaal Rijbewijs) is niet vereist.

Openbaar vervoer Bonaire

Er is geen openbaar vervoer op Bonaire. Er is geen spoorwegnetwerk en er rijden geen bussen. Taxi’s zijn beschikbaar op het vliegveld en op bestelling. Op Bonaire hebben veel mensen, ondanks het feit dat het zo’n klein eiland is, zelf een auto.

Autohuur Bonaire Car Rental

Huurauto Bonaire

Bij een vakantie naar Bonaire dan is het handig om een auto te huren. Het is natuurlijk geen groot eiland maar om alles lopend of met de fiets te doen is lastig. Zeker als u gaat duiken of naar de meer afgelegen plekken wilt, dan is een auto echt noodzakelijk om u naar de mooiste (duik)plekken te brengen. Als u het Washington Slagbaai National Park wilt bezoeken dan is een 4-wheel drive terrein auto aan te raden.

In Kralendijk en op het vliegveld (Flamingo Airport) kunt u makkelijk een auto te huren en rijden er taxi’s. Huurauto’s zijn bij diverse bedrijven beschikbaar, voornamelijk bij het vliegveld waar de grote internationale en een aantal lokale autoverhuurbedrijven gevestigd zijn. Lokale verhuurders zijn vaak goedkoper, maar hebben geen kantoor op het vliegveld.

Een kleine auto huurt u vanaf € 175 per week of € 30 per dag. De tarieven kunnen verschillen per aanbieder. Vergelijk ter plaatse de prijzen.

Om een auto te huren moet u 23 jaar of ouder zijn en een geldig rijbewijs en een creditcard hebben. Vaak moet u ten minste 2 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Soms is de leeftijdsgrens 25 jaar of is de verzekering duurder als u jonger dan 25 bent. Houd er rekening mee dat er een maximumleeftijd kan gelden van 70 jaar. Voor het betalen van de borgsom moet u vaak beschikken over een geldige creditcard.

Taxi’s Bonaire

De taxistandplaatsen bevinden zich bij het vliegveld en bij de grote hotels. Taxi’s op Bonaire hebben geen meter, de ritprijzen staan vast. De taxichauffeurs moeten daarom verplicht de tarievenlijst in de taxi hebben liggen en deze tarieven zijn ook op het vliegveld op een bord te lezen. De prijzen liggen tussen ongeveer 10,- USD en 50,- USD, afhankelijk van de locatie en het tijdstip van rijden.

Het is op Bonaire niet gebruikelijk om op straat een taxi aan te houden. Op zon- en feestdagen rekenen de taxichauffeurs hogere tarieven. Ook tijdens de avond (plus 20 procent) en nacht (plus 40 procent) zijn de ritprijzen hoger. Als u veel bagage bij u heeft, kunnen de taxichauffeurs een toeslag rekenen.

Als u een taxi voor een paar uur afhuurt kan de chauffeur u naar de mooiste plekjes van het eiland brengen. Een huurauto is dan wel vaak goedkoper.

Ook zijn er TukTuk’s op Bonaire. Dit is een gemotoriseerde tweepersoonstaxi. De tuktuk, op Bonaire ‘Bon Tuk’ geheten, is natuurlijk een ideaal vervoermiddel in het tropisch klimaat van Bonaire.

Mountainbike Fietsen Bicycle Bonaire

Fiets huren op Bonaire

Fietshuur is mogelijk en vanwege het weinige autoverkeer een prima manier om het eiland te verkennen. U kunt op één dag met gemak het hele eiland omfietsen. Let wel op dat sommige automobilisten hard rijden en er zijn geen speciale fietspaden. In de avonduren wordt het afgeraden om te fietsen in verband met het ontbreken van verlichting en veiligheid in het algemeen. Het betalen van de borgsom is vaak contant. Mountainbiken is erg aangenaam in het Washington-Slagbaai National Park.

Uitgelichte woningen Bonaire

Bonaire villa met privé zwembad

Week: € 1225,-

Maand: € 2780,-

Zwembad 3
Veranda Groot
Slaapkamer 1 2

120 m2

3 slaapkamers

6 personen

Airco

Internet

Warm water

Zwembad

5x Studio Appartementen Belnem Bonaire

Week: € 410,-

Maand: € 1065,-

Kaya Virgo Bonaire Belnem Studio Apartments (44)
Bonaire Belnem Vakantiehuur Long Term Lange Termijn Bonaire (1)
Bonaire Belnem Vakantiehuur Long Term Lange Termijn Bonaire (2)

25 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Hato Bonaire Appartement achterzijde

Week: € 335,-

Maand: € 715,-

Hato Appartement Huur Lange Termijn Bonaire (34)
Bonaire Appartement Huren Hato Rental Long Term (8)
20200303 170502

60 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Warm water

** Verhuurd ** Kaya Lima Belnem Bonaire

Week: € 660,-

Maand: € 1945,-

Kaya Lima Belnem Bonaire Vakantiewoning (4)
kaya-lima-belnem-bonaire-vakantiewoning
kaya-lima-belnem-bonaire-vakantiewoning

95 m2

2 slaapkamers

4 personen

Airco

Internet

Warm water

Lange termijn studio Kaya Amsterdam Bonaire

Week: Op aanvraag

Maand: € 570,-

Studio Bonaire Lange Termijn Appartement (1)
Studio Bonaire Lange Termijn Appartement (3)
Studio Bonaire Lange Termijn Appartement (5)

20 m2

1 slaapkamers

1 personen

Airco

Internet

Warm water

Punt Vierkant 3-slaapkamer appartement Tuinzicht Deluxe Belnem Bonaire

Week: € 845,-

Maand: € 3335,-

Punt Vierkant Belnem Bonaire Apartments Rental (17)
Punt Vierkant Belnem Bonaire Apartments Rental
Punt Vierkant Belnem Bonaire Apartments Rental 2

80 m2

3 slaapkamers

6 personen

Airco

Internet

Warm water

Kaya Jupiter (Studio) Belnem Bonaire

Week: Op aanvraag

Maand: € 690,-

Studio Apartment Rental Bonaire Belnem (1)
Studio Apartment Rental Bonaire Belnem (4)
Bonaire Studentenwoning Studio Belnem Rental (2)

20 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Warm water

Kaya Randolph 2-slaapkamerappartement Belnem Bonaire

Week: € 595,-

Maand: € 1070,-

Bonaire Appartement Rental Vacation Long Term Belnem (3)
Bonaire Appartement Rental Vacation Long Term Belnem (2)
Bonaire Appartement Rental Vacation Long Term Belnem (5)

60 m2

2 slaapkamers

6 personen

Airco

Internet

Warm water

Als eerste de beste aanbiedingen ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.