Reizen naar Bonaire

Vliegen naar Bonaire

Onder andere KLM en TUI vliegen meerdere malen per week van Amsterdam op Bonaire, soms via Curacao of Aruba. De vluchtduur bedraagt ongeveer 9 uur. De internationale luchthaven heet Flamingo International Airport en ligt ten zuiden van Kralendijk. Het is ongeveer 5 minuten rijden naar het centrum. U kunt voor de transfer gebruik maken van een taxi (ongeveer 15 USD naar het centrum) of een huurauto huren.

De SLM (Surinaamse Luchtvaart Maatschappij) vliegt niet rechtstreeks op Bonaire, maar enkele malen per week vanuit Suriname op Aruba. Kleine maatschappijen verzorgen vluchten tussen de eilanden en in de regio. Het is redelijk eenvoudig om vanaf de ABC-eilanden naar Venezuela en Colombia te vliegen. Met de Zuid-Amerikaanse landen Colombia en Venezuela zijn dagelijks luchtverbindingen. Naar Brazilië kan alleen op zaterdag en zondag direct gevlogen worden vanaf Aruba, niet rechtstreeks vanaf Bonaire.

Eilandhoppen

Vanaf Bonaire is het mogelijk om naar Curaçao en Aruba te vliegen. De vliegduur vanaf Bonaire naar Curaçao bedraagt een half uur en vanaf Bonaire naar Aruba ongeveer 40 minuten. Vliegen vanaf Bonaire naar de SSS-eilanden (Saba, Sint Maarten en Sint Eustatius) kan ook via Aruba of Curacao, dan zit je vanaf daar nog ongeveer anderhalf uur in het vliegtuig.

Vanuit de Verenigde Staten en Canada zijn er diverse luchtvaartmaatschappijen die op Bonaire vliegen. Vanaf een aantal grote Noord-Amerikaanse steden is het mogelijk om direct op Bonaire te vliegen.

logo bia airport Bonaire

Flamingo International Airport Bonaire

De nieuwe luchthaven, genaamd “FLAMINGO AIRPORT,” werd operationeel in 1945. Dit was een grote verbetering van de situatie ervoor. Het had een klein terminalgebouw dat perfect geschikt was voor het aantal passagiers in die dagen. Deze luchthaventerminal bleef tot medio 1976 in gebruik.

De bouw van een nieuwe start- en landingsbaan begon in de laatste maanden van 1953 en werd voltooid in 1955. Een uitbreiding van het terminalgebouw vond plaats met een terras waar bagage kon worden afgeleverd. De landingsbaan werd in feite een aantal keren verlengd en verbreed. In 1960 had de startbaan een lengte van 1430 meter en een breedte van 30 meter. Hotels en geïnteresseerde partijen in het buitenland bleven aandringen op een belangrijke verlenging van de landingsbaan voor chartervluchten vanuit de VS, die moest worden uitgevoerd door DC8- en B707-typen vliegtuigen. In 1970 had de landingsbaan een lengte van 1750 meter en een breedte van 30 meter. Bijgevolg zou een DC9 eindelijk volgeladen kunnen landen en opstijgen.

Op 7 juni 1974 vond openbare aanbesteding plaats voor de bouw van een nieuw terminalgebouw. Dit gebouw werd in 1976 operationeel. Ondertussen bleven hotels en buitenlandse investeerders aandringen op de aanleg van een langere landingsbaan. Dit was een absolute vereiste voor het bouwen van meer hotels.

Een landingsbaan met een lengte van 2400 meter en een breedte van 45 meter werd ingehuldigd in 1980 en de eerste vlucht Bonaire-Miami vond plaats op 19 april 1980. In oktober 2000 werd de startbaan uitgebreid tot een lengte van 2880 meter. De huidige landingsbaan is lang genoeg voor vluchten met het vereiste maximale startgewicht om Europa te bereiken. In 2002 startte KLM met vluchten naar Peru en later naar Ecuador met een tankstop op Bonaire. In de afgelopen jaren zijn de faciliteiten van de luchthaven opgewaardeerd en uitgebreid. Een nieuwe vertrekhal werd gebouwd samen met een nieuw breed carrosserieplatform en een brandstofpark. Tegenwoordig biedt Flamingo International Airport de vereiste services als een internationale luchthaven en is het een bestemming voor vele toeristische vluchten. Zowel in de openbare ruimtes als in de vertrekhal van het vliegveld zijn er verschillende faciliteiten aanwezig zoals restaurants, souvenirwinkels, banken, drankwinkels en parfumerieën.

Bonaire Flamingo Airport Vliegveld

Beste reisseizoen voor Bonaire

Bonaire is een bestemming voor alle seizoenen. Als u de minste kans op regen wilt hebben, is de beste reistijd voor Bonaire buiten het regenseizoen (okt – dec). Hoewel er ook in de droge seizoenen een bui kan vallen. Buiten het hoogseizoen (de Nederlandse wintermaanden) is accommodatie een stuk goedkoper.

Gemiddelde maximale dagtemperatuur, zon-uren en neerslag in Kralendijk:

klimaat-temperatuur-neerslag-bonaire

Uitgelichte woningen Bonaire

Bonaire villa met privé zwembad

Week: € 1225,-

Maand: € 2780,-

Zwembad 3
Veranda Groot
Slaapkamer 1 2

120 m2

3 slaapkamers

6 personen

Airco

Internet

Warm water

Zwembad

Cubana Resort Bonaire Kaminda Djabou

Week: Op aanvraag

Maand: € 1695,-

Bonaire Cubana Resort Kaminda Djabou Long Term Rental Huren Woning (7)
Fullsizeoutput 384
Fullsizeoutput 397

120 m2

3 slaapkamers

4 personen

Airco

Internet

Warm water

Hato Bonaire Appartement voorzijde

Week: € 335,-

Maand: € 740,-

20180720 101211
1465_9_13
1465_10_14

56 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Kaminda Sorobon Resort (Chalet) Sorobon Bonaire

Week: € 910,-

Maand: Op aanvraag

1749_0_1
1749_1_2
1749_2_3

60 m2

2 slaapkamers

4 personen

Airco

Internet

Warm water

Zwembad

Kaya Jupiter (Studio) Belnem Bonaire

Week: Op aanvraag

Maand: € 690,-

Studio Apartment Rental Bonaire Belnem (1)
Studio Apartment Rental Bonaire Belnem (4)
Bonaire Studentenwoning Studio Belnem Rental (2)

20 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Warm water

Kaya Randolph 2-slaapkamerappartement Belnem Bonaire

Week: € 595,-

Maand: € 1070,-

Bonaire Appartement Rental Vacation Long Term Belnem (3)
Bonaire Appartement Rental Vacation Long Term Belnem (2)
Bonaire Appartement Rental Vacation Long Term Belnem (5)

60 m2

2 slaapkamers

6 personen

Airco

Internet

Warm water

Als eerste de beste aanbiedingen ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.