Bonaire culinair

Het is prima toeven op Bonaire als het gaat om eten en drinken. Verse vis en dagelijks vers fruit (aangevoerd vanuit Venezuela). Het eten op Bonaire lijkt veel op de Zuidamerikaanse keuken, met vis als terugkerende specialiteit. De Antilliaanse keuken is ontstaan door Latijns-Amerikaanse, Afrikaanse en Europese invloeden. Typische gerechten zijn stobá`s en gestoofde cactus. Er wordt meer vis gegeten dan vlees. Stobá`s zijn stoofpotten van kip, vis, groenten of geitenvlees. Het lokale eten, bestaat veelal uit gebakken vis, stoofschotel van geitenvlees (kabritu), kip en rundvlees en worden geserveerd met erwten en rijst (aros moro), aardappels of funchi, een gekookte maïsbrij die lijkt op de Italiaanse polenta. Funchi gemengd met bonen en suiker wordt tutu. Voor de echte avonturiers is er een stoofschotel van leguaan (yuana), die opvallend veel naar kip smaakt.

Vruchten vormen vaak de basis voor lokale drankjes. Populair is bijvoorbeeld awa di sorsaka, een drank samengesteld uit het vocht van de vrucht zuurzak (soursop: een vrucht met een donkergroene schil en zachte stekels, met wit vruchtvlees een zwarte pitten), ijsblokjes, suiker, melk en vanille. Op warme dagen is dit een overheerlijke dorstlesser!

De schappen van de grote supermarkten en specialiteitenwinkels op Bonaire zijn redelijk goed gevuld met artikelen uit alle delen van wereld. In Bonaire wordt praktisch al het voedsel geïmporteerd.

Restaurants op Bonaire

In Kralendijk zijn verschillende restaurants. Vrijwel alle internationale keukens zijn vertegenwoordigd. Uiteraard is er altijd veel vis voorhanden. Tientallen restaurants bieden elke denkbare specialiteit aan, van Argentijns tot Italiaans of Indonesisch, en kunnen zich meten met de beste restaurants ter wereld. Een mengeling van tradities en ingrediënten siert dus de Bonairiaanse keuken. Specialiteiten zijn bijvoorbeeld pasteitjes, custard, kokospudding en peperpot, een stoofpotje met kaneel en kruidnagels. Verder kunt u natuurlijk heerlijke verse vis, nasi en bami met saté, kaas en Hollandse kroketten eten. Leguaan is de lokale specialiteit op Bonaire.

Cactusblue Bonaire Foodtruck Snek

Goedkoop eet je in De Snek, een lokale snackbar of de kleine Chinese restaurants. Omdat de Chinezen zich hebben aangepast aan de lokale smaak, wordt in deze restaurants anders gekookt dan je in Nederland gewend bent. Natuurlijk is Fast Food zoals KFC op Bonaire ook vertegenwoordigd.

Na elf uur ‘s avonds kun je terecht bij de Truk’í Pan. Deze broodstalletjes op wielen staan op strategische plaatsen om je een broodje Lomito (ossenhaas), stoba (stoofvlees) of een sateetje te serveren.

Eet smakelijk!

Uitgelichte woningen Bonaire

Kaya Carlos A. Nicolaas B Kralendijk Bonaire

Week: € 560,-

Maand: Op aanvraag

1725_0_1
1725_1_2
1725_2_3

40 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Warm water

Zwembad

Kaya Den Haag (1-slaapkamerappartement) Hato Bonaire

Week: Op aanvraag

Maand: € 690,-

1520_0_1
1520_1_2
1520_2_3

50 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Kaya Saturnus A Belnem Bonaire

Week: € 740,-

Maand: € 2845,-

1674_0_1
1674_1_2
1674_2_3

80 m2

2 slaapkamers

4 personen

Airco

Internet

Warm water

Zwembad

Kaya Jupiter III (Studio) Belnem Bonaire

Week: € 385,-

Maand: € 670,-

Bonaire Belnem Stagewoning Zwembad Studio Rental Huren (6)
Bonaire Belnem Stagewoning Zwembad Studio Rental Huren (4)
Bonaire Belnem Stagewoning Zwembad Studio Rental Huren (2)

20 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Warm water

Zwembad

Kaminda Sorobon Resort (Studio) Sorobon Bonaire

Week: € 540,-

Maand: Op aanvraag

1761_0_1
1761_4_8
1761_5_9

16 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Warm water

Zwembad

Als eerste de beste aanbiedingen ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.