Water- en elektriciteit voorzieningen op Bonaire

Op Bonaire is zowel een waterzuiveringsinstallatie als een moderne energiecentrale (hybride wind- dieselcentrale) die zuiver drinkwater en continue elektriciteit garanderen op het Caribische eiland.

Elektriciteit op Bonaire

De netspanning in Nederland bedraagt 220 Volt/50 hertz en op Bonaire 127 Volt/50 hertz. Als je Nederlandse elektrische apparaten wilt meenemen moet dus het voltage verlaagd worden met een wereldstekker of adapter. De meeste moderne apparatuur kan dit moeiteloos met de bijgeleverde adapter omzetten. Een wereldstekker is raadzaam om mee te nemen of om ter plaatse aan te schaffen. Verloopstekkers zijn ook op Bonaire te koop. Overigens kunnen sommige hotels, resorts en luxe vakantiehuizen op het duikeiland wel 200 Volt leveren.

Elektra op Bonaire is kostbaar. Om deze reden worden huizen ook vaak exclusief de kosten van verbruik van elektra verhuurd. Zo kunt u zelf uw eigen verbruik in de gaten houden. Vooral grote apparaten en airco’s zijn de grootverbruikers van elektra.

Water op Bonaire

Standaard komt er geen warm water uit de kraan. Niet in de keuken en niet uit de douchekraan. Dat is even wennen, maar het water is vaak handwarm omdat de waterleidingen bovengronds lopen en de dagelijkse temperaturen tussen 25-35 graden celcius zijn. Kunt u écht niet zonder warm water? Controleer dan bij het zoeken naar een woning of deze over een warm water voorziening beschikt. Vaak hebben de wat duurdere woningen wél warm water.

Drinkwater

Bonaire bezit geen natuurlijke zoetwaterbronnen en de hoeveelheid neerslag is in het droge steppeklimaat ook gering. Maar met een bevolking van ruim 19.000 mensen en daarnaast 60.000 toeristen per jaar is de behoefte aan drinkwater behoorlijk. Zeker als je dan ook nog bedenkt dat alle immens grote cruiseschepen die aanleggen bij Bonaire daar ook nog even terloops worden bijgetankt met grote massa’s drinkwater.

Kun je het water op Bonaire uit de kraan drinken?
Het Water- en Energiebedrijf Bonaire (WEB) voorziet in deze behoefte door uit het Bonairiaanse zeewater dagelijks 3.200 m3 drinkwater te zuiveren. Het drinkwater kan op het Caribische eiland probleemloos uit de kraan worden gedronken en heeft een prima smaak. Daarnaast is gebotteld water in alle supermarkten en toko’s verkrijgbaar. Maar liever vul je jouw eigen bidon of flesje met kraanwater om plastic afval op Bonaire te beperken. Vroeger haalden de Bonairianen het drinkwater uit waterputten.

Het is niet verstandig om het water uit buitenkranen te drinken. Het water uit buitenkranen is namelijk minder gezuiverd (sushi water). Het water uit de buitenkranen wordt meestal gebruikt om de tuinen mee te sproeien of om het zwembad mee schoon te maken.

Uitgelichte woningen Bonaire

Hato Bonaire Appartement achterzijde (small)

Week: € 335,-

Maand: € 635,-

Hato Appartement Huur Lange Termijn Bonaire (34)
Hato Appartement Huren Bonaire Lange Termijn (3)
Hato Appartement Huren Bonaire Lange Termijn (6)

52 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Warm water

Kaminda Sorobon Resort (Chalet) Sorobon Bonaire

Week: € 910,-

Maand: Op aanvraag

1749_0_1
1749_1_2
1749_2_3

60 m2

2 slaapkamers

4 personen

Airco

Internet

Warm water

Zwembad

Kaya Achterzijde (Appartementen) Kralendijk Bonaire

Week: Op aanvraag

Maand: € 680,-

Kralendijk Bonaire Appartement Rental Huren (3)
Kralendijk Bonaire Appartement Rental Huren (10)
Kralendijk Bonaire Appartement Rental Huren (11)

40 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Kaya Jupiter (Studio) Belnem Bonaire

Week: Op aanvraag

Maand: € 690,-

Studio Apartment Rental Bonaire Belnem (1)
Studio Apartment Rental Bonaire Belnem (4)
Bonaire Studentenwoning Studio Belnem Rental (2)

20 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Warm water

** Verhuurd ** Kaya Lima Belnem Bonaire

Week: € 660,-

Maand: € 1945,-

Kaya Lima Belnem Bonaire Vakantiewoning (4)
kaya-lima-belnem-bonaire-vakantiewoning
kaya-lima-belnem-bonaire-vakantiewoning

95 m2

2 slaapkamers

4 personen

Airco

Internet

Warm water

Als eerste de beste aanbiedingen ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.