Divers Paradise!

Divers Paradise: Bonaire, een eiland met een zeer grote diversiteit, de mooiste stranden, ruig natuurgebied, culinaire top-restaurants, een aangenaam uitgaansleven en een heerlijk klimaat.

Bonaire is gelegen in het zuidelijke deel van de Caribische Zee. Het vormt samen met Aruba en Curacao, de Benedenwindse Eilanden; ook wel de ABC-eilanden genoemd. Bonaire is van deze drie eilanden na Curacao het grootst. Bonaire bestaat uit het eiland Bonaire en het eiland Klein Bonaire, dat nog geen kilometer vanaf de westkust ligt.

Bonaire heeft een bevolking van 19.000 inwoners (op dagen dat cruiseboten aanmeren kan dit op één dag tijdelijk oplopen tot 25.000 mensen) en een oppervlakte van 280 km² – dat is iets groter dan Schouwen-Duivenland (Zeeland). Bonaire wordt binnen het Koninkrijk der Nederlanden gezien als een bijzonder gemeente van Nederland. De hoofdstad van Bonaire is Kralenijk. De oudste nederzetting is Rincon.

Bonaire is grotendeels erg vlak. Het hoogste punt van Bonaire is de Brandaris. Deze berg is 240 meter hoog. De natuur op Bonaire is bijzonder, en zeker niet typisch voor alle Caribische eilanden. Aan de west-, zuid,- en zuidoostkust liggen prachtige zandstranden. De noordkust, aan de windkant van het eiland, is juist ruig en rotsachtig. Het binnenland van Bonaire is bezaaid met metershoge cactussen, lage struiken en rotsen.

Bonaire Donkey Ezel

Bonaire is wereldberoemd om zijn riffen, goede visstand en het feit dat u vrijwel overal vanaf de kant kunt duiken. Ook een aantal bootduiken een must, vooral rond het eilandje Klein Bonaire. De keuze aan duikplaatsen is enorm, van heel gemakkelijke tot heel moeilijke duiken. Bonaire heeft meer dan 80 duikstekken. Er zijn steile wanden, glooiende riffen, dubbelriffen en een interessant wrak. Grote vis is er niet zoveel, maar er is een grote rijkdom aan tropische vissen, koralen en lagere dieren. Een waar paradijs!

Klein Bonaire is een relatief klein en onbewoond eiland van 6 km² groot voor de kust van Bonaire. Het ligt recht voor de hoofdstad Kralendijk op een afstand van ongeveer 800 meter. Het eiland is geheel vlak en slechts begroeid met kleine struiken (voornamelijk acacia’s) en verschillende soorten cactussen. Met het begin van het duiktoerisme op het eiland wilden projectontwikkelaars op Klein Bonaire recreatieoorden bouwen. Duikoperators op het eiland, gezamenlijk met enkele natuurbeschermers, hebben dit weten te voorkomen en nu is Klein Bonaire beschermd gebied.

Bonaire Scuba Duiken Snorkelen

Bonaire heeft een hoge levensstandaard en een sterke economie. Gecombineerd met het heerlijke klimaat trekt dit mensen van over de hele wereld aan. De bevolking is dan ook een bont internationaal en exotisch gezelschap. Nederlands en de lokale taal Papiamento zijn de officiële talen van Bonaire, maar de meeste Bonairianen spreken minimaal vier talen, waaronder Engels en Spaans.

Bonaire staat bekend om haar rust en warme en vriendelijke bevolking. Hartelijke caribische gastvrijheid!

Uitgelichte woningen Bonaire

Kaya Carlos A. Nicolaas B Kralendijk Bonaire

Week: € 560,-

Maand: Op aanvraag

1725_0_1
1725_1_2
1725_2_3

40 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Warm water

Zwembad

Hato Bonaire Appartement achterzijde

Week: € 335,-

Maand: € 715,-

Hato Appartement Huur Lange Termijn Bonaire (34)
Bonaire Appartement Huren Hato Rental Long Term (8)
20200303 170502

60 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Warm water

Kaya Neptunes A (Studio) Belnem Bonaire

Week: Op aanvraag

Maand: € 710,-

belnem-studio-bonaire
belnem-studio-bonaire
belnem-studio-bonaire

20 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Warm water

Kaya Oro Republiek Bonaire

Week: € 890,-

Maand: € 1550,-

1787_0_1
1787_1_2
Fullsizeoutput 41

60 m2

2 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Warm water

Als eerste de beste aanbiedingen ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.