Vervoer op Aruba

Infrastructuur van Aruba

Het grootste deel van het Arubaanse wegennet loopt langs de westkust, waar de meeste plaatsen en hotelcomplexen liggen. De wegen zijn van redelijke tot goede kwaliteit; onverharde wegen komen slechts hier en daar voor. Alleen in het Nationale Park Arikok zou een terreinwagen handig kunnen zijn, maar de meeste bezoekers maken gebruik van een normale auto of een mini-jeep. De bewegwijzering op Aruba is goed.

Aruba heeft rechts verkeer. Het Nederlandse rijbewijs wordt erkend. Het IRB (Internationaal Rijbewijs) wordt niet vereist.

Huurauto Aruba

In Oranjestad en op het vliegveld (Reina Beatrix) kunt u makkelijk een auto te huren en rijden er bussen en taxi’s. Huurauto’s zijn bij diverse bedrijven beschikbaar bij het vliegveld waar de grote internationale autoverhuurbedrijven gevestigd zijn. Een kleine auto huurt u vanaf € 200 per week of € 40 per dag. De tarieven kunnen erg verschillen per aanbieder. Vergelijk ter plaatse de prijzen. Lokale verhuurders zijn vaak goedkoper, maar hebben geen kantoor op het vliegveld.

Om een auto te huren moet u 23 jaar of ouder zijn en een geldig rijbewijs en een creditcard hebben. Vaak moet u ten minste 2 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Soms is de leeftijdsgrens 25 jaar of is de verzekering duurder als u jonger dan 25 bent. Houd er rekening mee dat er een maximumleeftijd kan gelden van 70 jaar. Voor het betalen van de borgsom moet u vaak beschikken over een geldige creditcard.

Taxi’s Aruba

Taxi’s zijn voldoende beschikbaar. Een taxi op Aruba is op eenvoudig te herkennen: op het dak leest u het woord ‘taxi’. Alle taxichauffeurs hebben een zichtbaar geplaatst legitimatiebewijs. Taxi’s op Aruba hebben over het algemeen geen meters, maar werken met vaste tarieven voor de bestemmingen. Taxistandplaatsen vindt u bij het vliegveld, in het centrum van Oranjestad en voor de grotere hotels. Een taxi kost tussen de 10 – 40 USD afhankelijk van de afstand.

Openbaar vervoer Aruba

Het openbaar busvervoer op Aruba is goed en goedkoop. Het busnet op Aruba verbindt Oranjestad met Santa Cruz, San Nicolas, Macuarima, Sabana Basora en enkele grote hotels. De bussen rijden bijna 22 uur uur per dag, op zondag is er een aangepaste dienstregeling.

De enkele reis- en retourkaartjes zijn verkrijgbaar in de bus. De retourkaartjes zijn alleen geldig op de dag van aankoop. De minibussen verzorgen tegen een iets hoger tarief voor vervoer op vaste trajecten. U kunt de minibus langs de route aanhouden. U betaalt direct aan de chauffeur of bijrijder. Voor meer informatie over de dienstregeling zie www.arubus.com

Fietsen Aruba

Fietshuur is mogelijk en een leuke manier op het eiland te ontdekken, maar het is niet heel gebruikelijk om te fietsen op Aruba in verband met de rijstijl van automobilisten en het ontbreken van fietspaden. Het betalen van de borgsom is vaak contant. Er worden wel mountainbike tours aangeboden buiten het centrum.

Uitgelichte woningen Aruba

Irenestraat B (Appartement) Oranjestad Aruba

Week: € 700,-

Maand: € 2475,-

1571_0_1
1571_1_2
1571_2_3

45 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Kudawecha A (1-slaapkamerappartement) Noord Aruba

Week: € 585,-

Maand: € 790,-

1728_0_1
1728_1_2
1728_2_3

25 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Zwembad

L.G. Smith Boulevard Studio Tuinzicht Malmok Aruba

Week: Op aanvraag

Maand: € 525,-

lg-smith-boulevard-long-term-rental-apartments-aruba
lg-smith-boulevard-long-term-rental-apartments-aruba
lg-smith-boulevard-long-term-rental-apartments-aruba

25 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

L.G. Smith Boulevard Aruba Villa C Malmok Aruba

Week: € 5000,-

Maand: Op aanvraag

aruba-villa-rental-malmok-dreaming-huren
aruba-villa-rental-malmok-dreaming-huren
aruba-villa-rental-malmok-dreaming-huren

500 m2

7 slaapkamers

15 personen

Airco

Internet

Warm water

Zwembad

Paradera A Paradera Aruba

Week: Op aanvraag

Maand: € 710,-

1441_0_1
Paradera Appartement Aruba Vakantiewoning Long Term (2)
1441_1_2

50 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Boroncana 3-slaapkamer villawoning Noord Aruba

Week: € 1000,-

Maand: € 1945,-

1753_0_1
Boroncana Aruba Long Term House Rental (21)
Boroncana Aruba Zwembad Villawoning

115 m2

3 slaapkamers

6 personen

Airco

Internet

Warm water

Zwembad

Als eerste de beste aanbiedingen ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.