Aruba Natuur, Weer & Klimaat

Klimaat en weer van Aruba

Op Aruba is de temperatuur vrijwel het gehele jaar door hoog. Tropisch en zonnig, gemiddelde temperatuur 31 graden. De temperaturen zijn relatief constant met kleine verschillen door het hele jaar heen. Met nagenoeg altijd een Noordoost passaatwind. De passaatwinden brengen overdag verkoeling en dezelfde passaatwinden brengen ‘s nachts warmte. De meeste regen valt tussen oktober en januari, het regenseizoen. Het orkaanseizoen loopt van juni t/m november. Het eiland wordt nauwelijks aangedaan door tropische stormen of orkanen. De laatste tropische stormen/orkanen die dicht bij het eiland langskwamen waren o.a Joan in 1988, Cesar in 1996, Felix in 2007 en Omar in 2008.

Natuur van Aruba

De vegetatie van Aruba bestaat voornamelijk uit verschillende soorten cactussen, laag struikgewas, en lage bomen. De dividivi is een van de bekendste bomen. De Dividivi is een boom die met de wind meegroeit. Er zijn bossen met Dividivi-bomen en alle bomen staan dezelfde kant op. Aloësoorten en agaves komen in verwilderde vorm voor. Daarnaast groeien er verschillende kruiden en komen er ook orchideeën voor.
Het westen van het eiland is relatief vlak. Dat deel van het eiland is ook zeer dichtbevolkt. In het oosten van het eiland, waar het Nationaal Park Arikok is, is het heuvelachtiger. Het hoogste punt van het eiland is de Jamanota. In en kort na het regenseizoen is de natuur wat groener. Omdat Aruba op het Zuid-Amerikaanse continentaal plat ligt, lijkt de fauna sterk op die van het nabijgelegen Venezuela.

Er is rondom Aruba veel koraalrif waardoor het een aantrekkelijk gebied is om te duiken. Er is ook een aantal scheepswrakken dat voor duikers interessant is. Voor duikers is Aruba een waar paradijs. Van oorsprong bestaat Aruba uit vulkanisch kalkgesteente waarop koraal eeuwenlang zich heeft afgezet. Langs de kustlijn zijn de meest schitterende koraalriffen te bewonderen. Door de adembenemende onderwater natuur is duiken bij uitstek een van de populairste bezigheden op Aruba.

In de wateren van Aruba is een overvloed aan zeefauna te vinden zoals kleurige papegaaivissen, zilverachtige barracuda’s, red snapper, kleurige vlindervissen etc.
Dit zijn slechts enkele soorten die u hier zult aantreffen, terwijl u vlak langs de kust koraal- en zeeanemoonen vindt. Er zijn op Aruba schitterende duiksites waar u kunt wrakduiken. Aruba telt ongeveer 30 duiklocaties en genoeg mogelijkheden om te snorkelen, te windsurfen, te zeilen, jetski’s of waterscooters te huren of om te diepzeevissen.

Verken de rustige zandstranden aan de westkust en de grillige baaien aan de noordkust. Beklim de treden naar de top van de Hooiberg, Aruba’s iconische heuvel, gevormd door oude vulkanen, of geniet van de natuur in het grootste natuurpark van Aruba, National Park Arikok.

In Nationaal Park Arikok gaan de prachtige Caribische witte zandstranden over in ruig woestijnland, torenhoge groene cactussen en kalkstenen kliffen, glad gebeukt door golven en passaatwinden. In grote Caribische natuurgebied vind je de Fontein grot en de Natural Pool – twee van de meest ongerepte en onvergetelijke natuurwonderen van Aruba.

Uitgelichte woningen Aruba

Irenestraat B (Appartement) Oranjestad Aruba

Week: € 700,-

Maand: € 2475,-

1571_0_1
1571_1_2
1571_2_3

45 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Kudawecha A (1-slaapkamerappartement) Noord Aruba

Week: € 585,-

Maand: € 790,-

1728_0_1
1728_1_2
1728_2_3

25 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Zwembad

L.G. Smith Boulevard Studio Tuinzicht Malmok Aruba

Week: Op aanvraag

Maand: € 525,-

lg-smith-boulevard-long-term-rental-apartments-aruba
lg-smith-boulevard-long-term-rental-apartments-aruba
lg-smith-boulevard-long-term-rental-apartments-aruba

25 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

L.G. Smith Boulevard Aruba Villa C Malmok Aruba

Week: € 5000,-

Maand: Op aanvraag

aruba-villa-rental-malmok-dreaming-huren
aruba-villa-rental-malmok-dreaming-huren
aruba-villa-rental-malmok-dreaming-huren

500 m2

7 slaapkamers

15 personen

Airco

Internet

Warm water

Zwembad

Paradera A Paradera Aruba

Week: Op aanvraag

Maand: € 710,-

1441_0_1
Paradera Appartement Aruba Vakantiewoning Long Term (2)
1441_1_2

50 m2

1 slaapkamers

2 personen

Airco

Internet

Boroncana 3-slaapkamer villawoning Noord Aruba

Week: € 1000,-

Maand: € 1945,-

1753_0_1
Boroncana Aruba Long Term House Rental (21)
Boroncana Aruba Zwembad Villawoning

115 m2

3 slaapkamers

6 personen

Airco

Internet

Warm water

Zwembad

Als eerste de beste aanbiedingen ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.